JEUGDNIEUWS

Kindernevendienst

Op vrijdag 6 november hebben we met groep 7 & 8 sirkelslag kids gedaan. Het Thema was: “Durf te delen”. De jongeren moesten een 4-tal opdrachten doen. Durf opdrachten. Zoals zout water opdrinken, maar ook “deel” opdrachten, zoals complimenten geven. Samenwerken was bij de opdracht bouw een tent van kranten erg leuk om te zien en te doen. Tenslotte moest de jeugd nog een zin raden en dat was: “Het enige dat meer wordt als je het deelt is liefde!” Een zeer geslaagde avond. Jongeren bedankt voor jullie inzet en fanatisme.

P.S. de uitslag van sirkelslag kids is nog net op tijd binnen gekomen, we zijn op een gedeelde 20ste plaats geëindigd. Top!!!

Hoe laat is het?

 

Ondertussen hebben we de 1ste advent met het thema: “Hoe laat is het? “ al gehad. De komende zondagen hebben wij het over: tijd om te luisteren, tijd om op weg te gaan, tijd om te zingen en met kerst wordt het tijd voor het licht. We knutselen een ster met lichtjes. Want de slotregel van het projectlied is: “het licht zal gaan schijnen voor ons allemaal”. Met kerst laten we de sterren schijnen voor iedereen.  (Als iedereen die een ster knutselt 2 AA baterijen wil meenemen, moet het goed komen).

Dan zijn we ook nog druk bezig met een mini-musical: “Alle tijd”. Een aantal jongeren uit groep 7 & 8 zijn al hard aan het oefenen. De musical gaat over een speciale klokkenwinkel met bijzondere mensen. De uitvoering is in de ochtenddienst op 1ste kerstdag en hoort bij het project.

Een groet namens de nevendienst Eline, Hilde en Sjoukje

Provider/ jeugdkerk

We hebben met 19 jongeren uit Bant en Luttelgeest het AZC bezocht. Dit was een leerzame en indrukwekkende avond. De jongeren waren zeer geïnteresseerd over welke nationaliteiten er wonen, hoeveel vluchtelingen er zijn, wat er precies met ze gebeurd. Vooral het verhaal over de minderjarige jongeren maakte veel indruk. Tot slot kregen we een rondleiding over het terrein.

Groep 16 – 18 jaar

Wat kunnen we terugkijken op een mooie jeugddienst. Wij hebben erg genoten van jullie enthousiasme. Een ieder met zijn eigen kwaliteiten. Om een paar te noemen: zang, creativiteit met kinderen, lezen, mooie liederen uitgezocht en natuurlijk jullie eigen persoonlijkheid. Bedankt, het inspireert ons.

Groep 18 – 20 jaar

We hebben Bartele bereidt gevonden om deze groep te leiden. Bartele succes.

 

Tot slot de spreuk van de maand en een hartelijke groet namens de jeugdouderlingen Sandra en Sjoukje

1