JEUGDNIEUWS

MAAK HET MEE !

Samen op weg naar kerst, maak het mee !!

Stel je voor dat overal vrede komt.

Stel je voor dat mensen een nieuw begin kunnen maken.

Dat mensen wachten op de komst van de Heer.

Stel je voor dat alles goed komt.

En jij maakt het mee.

Op de zondagen van advent horen we bijbelverhalen over verwachting. Ze gaan over dingen die je mee kunt maken. Tijdens dit project gaan we ook weer samen iets moois maken. Van klei maken we mooie kaarsen standaards en de kaarsen gaan we op een speciale manier versieren. Kortom: leuk om te maken maar nog leuker om hier tijdens de kerstdagen nog van na te genieten.

Ander nevendienst nieuws

Op 18 november willen we meedoen met sirkelslag kids. Dit is voor groep 7 en 8 van de basisscholen. Het is het creatiefste, spannendste en meest inactieve spel van Nederland. Het thema van dit jaar is: Geef liefde. Het begint om 19.15 uur tot ongeveer 21.00 uur. Ik heb alleen nog geen genoeg deelnemers. Geef je dus snel op via sjoukje5@planet.nl of zeg het tegen mij als je me ziet.

Provider

Het eerste item zit er alweer op. We hebben heerlijk gepicknickt bij de Wellerwaard. Helaas viel de rest van het programma letterlijk in het water. Het regende. Volgende keer beter en dat is op 4 november.

Bijbels Koken

Afgelopen vrijdag 14 oktober was de aftrap van een nieuwe activiteit “Bijbels Koken” dit is een soort huis-catechese voor jongeren van 15 en 16 jaar die afscheid hebben genomen van Provider.

Er werd Linzensoep gekookt (recept staat hier onder), gepraat, gebeden en uit de bijbel gelezen.

Het gespreksthema was “beloven” en wat past daar niet mooier bij dan het verhaal van Ezau en Jacob uit Genesis 25: 29-34 waar Jacob, Ezau liet beloven dat hij afstand zou doen van het belangrijkste deel van de erfenis.

Een paar vragen die o.a. zijn besproken;

  • Wat vinden jullie er van dat Ezau zich zo makkelijk liet omkopen?
  • Wat je beloofd moet je doen, wat vind jij?
  • Denk jij na over wat je zegt/beloofd of flap je alles er uit zonder er over na te denken?

 

De Linzensoep van Ezau:

500 gram oranje linzen

2 uien fijn gehakt

2 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels olijfolie

2 groentebouillon blokjes

1 klein blikje tomatenpuree

1/2 eetlepel paprikapoeder

cayennepeper

zout en peper naar smaak

Verse snijselderie en koriander

Verhit de olie in een pan en fruit de ui, giet hier 1 liter water bij en de bouillonblokjes en breng het aan de kook.

Was de linzen en doe ze in de pan, ook de knoflook, goed roeren, zet het vuur laag en laat 20 min. koken, kijk of er genoeg water bij zit, de linzen gaan wellen, wil je dikke of dunne soep.

Roer op het moment dat de linzen zacht zijn de tomatenpuree er door en breng de soep op smaak met peper en zout, houd hem nog 10 min. tegen de kook aan. Voeg naar smaak paprikapoeder en cayennepeper toe, laat de soep nog 5 min op het vuur staan, als laatste roer je de fijngehakte snij selderie en koriander er door.

En smulse maar van dat rooie daar!

Met een warme groet,

Sjoukje en Jannie