Vanuit de kerkenraad sept 2015

Zo, het begin van het nieuwe seizoen is er weer! De vakanties zijn weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen en helaas is de zomer ook weer wat op z’n retour. Maar wel weer een perfect moment om me bezig te houden met een nieuwe Schakel!

Waar zijn we op dit moment mee bezig in de kerkenraad? Ik zal er een paar zaken uitlichten.

Allereerst het startweekend op 18 en 20 september. Dit klinkt groter dan het is, maar we gaan wel bij de start van ons kerkseizoen verschillende dingen doen. Op vrijdagavond 18 september is er vanaf half acht een optreden van Tweeboereneneendominee in de kerk, voor jong en oud toegankelijk en ook zeker voor gasten en dorpsgenoten. De heren zullen proberen een relativerende mening over het kerkgebeuren te geven en zo iedereen een geweldige boost in zijn of haar gemeentezin te bezorgen! Na afloop nog gelegenheid voor een hapje en een sapje om het één en ander toch wat te laten bezinken…

Daarna op zondag 20 sept gewoon om half tien kerk (nou ja, wat is gewoon voor veel mensen in deze wereld?) met daarna nog een gezellige nazit.

En dan gaan we echt weer los in onze gemeente!

Het activiteitenboekje wordt weer verspreid met deze Schakel en u wordt weer uitgenodigd voor een scala aan bijeenkomsten. Vult u het opgaveformulier alstublieft vlotjes in, zodat de wijkouderlingen het verzamelen daarvan ook snel af kunnen werken. Het moet toch niet de bedoeling zijn dat dat voor hen weer uitloopt op een complete veldslag, in tijd dan welteverstaan. Die mensen hebben nog meer te doen, weet u!

Heel graag zouden wij een emailbestand aanmaken voor onze kerk. Dat bespaard een hele hoop tijd en moeite bij het maken van afspraken en het is ook uiterst handig bij het delen van verse informatie aangaande de kerk. Wilt u daarom zo veel mogelijk uw emailadres ook even vermelden op het opgaveformulier? En als u toch bezig bent, ook uw 06 nummer als u dat tenminste wilt delen, steeds minder mensen staan tegenwoordig vermeld in het telefoonboek en dat best wel eens lastig.

We hebben deze zomer een aantal diensten samen gedaan met Bant. Zij zijn bij ons op bezoek geweest en wij zijn daar een keer te gast geweest. Het is gewoon heel moeilijk om in de zomer het rooster ingevuld te krijgen en het kostenplaatje speelt toch ook wel eens een beetje mee. Bovendien is het natuurlijk ook gewoon fijner om in een goed gevulde kerk te zitten , daar hoeven we niet moeilijk over te doen! In de toekomst zal dit waarschijnlijk wel voortgezet worden. Mijn vraag is: wat vind u daar van? Hoe ervaart u dit? Laat u dat eens weten aan ons als kerkenraad, wij zijn daar heel benieuwd naar.

Dat was het voor nu. Ik hoop dat we elkaar spoedig ontmoeten, waar dan ook op her kerkelijke erf.

Een hartelijke groet namens de kerkenraad, Johan Schipper.