Jeugdnieuws

“Blij, blij mijn hartje is zo blij”

We eindigden de vorige schakel jeugdnieuws met dat we onder alle omstandigheden wat er ook gebeurt in je leven toch blij kunt zijn. Dat klinkt onwerkelijk en toch is het waar voor wie gelooft en moest ik aan het liedje denken wat mij vroeger geleerd werd “ Blij, blij mijn hartje is zo blij “ ik denk dat iedereen het liedje wel kent en anders luister het maar eens via de link hieronder. Het liedje gaat verder “ want Jezus is een Vriend van mij, daarom is mijn hartje zo blij “. Mooi is dat eigenlijk dat een liedje dan in je hoofd blijft zitten en je herinnert aan dat Jezus je blij maakt ook als het wat tegenzit of in deze moeilijke tijd.

Dit is de laatste papieren Schakel, we gaan met de tijd mee zogezegd. Ik heb ook wel eens gedacht/gezegd als kerk zouden we voor de maatschappij uit mogen gaan met de moderne middelen die er zijn en nog gaan komen. De digitale schakel/nieuwsbrief geeft meer mogelijkheden en eerlijk gezegd ben ik daar heel erg blij mee, het draagt bij om nog meer mensen en vooral jongeren te bereiken. De moderne tijd gaat door en we mogen daarin mee gaan, God blijft dezelfde, maar we gaan meer van Hem merken als we met deze digitale middelen ons meer open stellen. Het gaat om ons eigen hart, durven/kunnen we het open stellen voor Zijn liefde.

Dat brengt ons ook dichter bij de Kersttijd, de adventstijd is begonnen en we kijken uit naar de komst van het kindje Jezus. Ieder mens heeft een verlangen naar een liefdevolle wereld zonder oorlog, rampen, ziekten, eenzaamheid enz. Als wij mensen van vandaag de dag de komst van Here Jezus verwachten is er geloof, hoop en liefde, maar ook zicht op een nieuwe Hemel en een nieuwe aarde. Dat is wat we de jeugd en elkaar vertellen er is toekomst een blij vooruitzicht en dat gaat verder dan dit aardse leven. Fijn Kerstfeest!

Provider

We hebben de activiteiten rondom de provider jeugd aangepast, dat betekent o.a. digitale ontmoetingen. We hebben de jongeren “ een hart onder de riem gestoken “ door ze persoonlijk een goodybag te brengen. Hierin zaten allerlei dingetjes om de jeugd te helpen deze tijd door te komen. Een kaartje, een pluche hartje, een blijf gezond appel, een reep chocola en snoepjes, een sieraad met “ je bent een parel in Gods handen “, een steen met geloof, hoop en liefde, tulpenbollen, een dagboekje voor de advent periode, een interactieve Bijbel en een kaarsje. Komende advent periode gaan we een kerstengelproject doen en zullen we elkaar digitaal ontmoeten en hopelijk rond Kerst elkaar weer fysiek te ontmoeten. Elke zondag hebben we de mogelijkheid om naar de Livestream van onze kerk te kijken en daarna de Beamdienst, zie de link hieronder.

https://beam.eo.nl/beam-kerkdienst-op-npo2-en-youtube

Kindernevendienst

Dit jaar zal in samenwerking met de Floreant een kerstproject georganiseerd worden. Aan de hand van een projectboekje wat ouders en kinderen zullen krijgen. Een boekje voor de kinderen om thuis advent mee te vieren. Met voor elke dag verhalen, gebeden en activiteiten. Wat is het beste nieuws dat je kan bedenken? Daar denken we deze adventtijd over na.

Voor de kleinere kinderen is er een geweldige video serie dat “de Henkieshow “ heet. Deze serie kan jonge gezinnen helpen om de Bijbelverhalen (nog beter) te leren kennen.

Kijk maar eens naar de onderstaande links.

Jezus laat de storm liggen!

Jezus geneest een blinde man!

Jongeren

In januari start de jeugdalpha cursus en de jeugd zal persoonlijk hiervoor benaderd worden. Uiteraard is de cursus geheel vrijblijvend, na de 1e avond kun je zelf beslissen of je de cursus wil blijven volgen. Kijk eens naar dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=cii1Eef3cis.

Hoe verder?

We gaan verder met informatie geven over jeugd in de digitale nieuwsbief en op de website van de kerk. Er zijn nog meer mogelijkheden om elkaar op de hoogte te houden over alles wat met kerk zijn te maken heeft en ik hoop dat we ook daarmee aan de slag gaan. Het zijn mooie middelen om te verbinden.

Kenneth Verbeek.