Jeugdnieuws

En nu?

Dat is wat ik me afvraag en velen met mij. Wanneer houdt dit dagelijks leven met allerlei “beperkingen” op? Wordt het ooit weer zoals het een jaar geleden nog was. We hadden net de activiteiten weer een beetje op kunnen starten en hoopten dat we op die manier weer  op volle kracht vooruit konden. Maar nee, nu komt het echt aan op de “vruchten van de Geest” daarmee wordt bedoelt dat als je alles verwacht van God, Hij jou als het ware zijn Liefde geeft in de vorm van geduld, volhouden, zelfbeheersing, maar ook blijdschap hoort erbij. Maar kun je blij zijn als het er soms zo somber uit ziet? Daarover straks meer.

Provider

Er staan nog een aantal activiteiten gepland, maar of deze door kunnen gaan is nog maar de vraag. We denken na over alternatieven. Er zijn gelukkig genoeg manieren om toch elkaar te ontmoeten al is het online of in kleine groepen. Wekelijks kijken we naar de Beamdienst die op zondagmorgen live te zien is.

https://beam.eo.nl/beam-kerkdienst-op-npo2-en-youtube

Kindernevendienst

Dit jaar zal in samenwerking met de Floreant een kerstproject georganiseerd worden. Aan de hand van een projectboekje wat ouders en kinderen zullen krijgen. Een boekje voor de kinderen om thuis advent mee te vieren. Met voor elke dag verhalen, gebeden en activiteiten. Wat is het beste nieuws dat je kan bedenken? Daar denken we deze adventtijd over na.

Voor de kleinere kinderen is er een geweldige video serie dat “de Henkieshow “ heet. Deze serie kan jonge gezinnen helpen om de Bijbelverhalen (nog beter) te leren kennen.

Kijk maar eens naar de onderstaande links.

Jezus loopt over het water!

Jezus geneest een blinde man!

Jongeren

In januari start de jeugdalpha cursus en de jeugd zal persoonlijk hiervoor benaderd worden. Uiteraard is de cursus geheel vrijblijvend, na de 1e avond kun je zelf beslissen of je de cursus wil blijven volgen. Kijk eens naar dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=cii1Eef3cis.

En nu… hoe nu verder?

Niemand kan eigenlijk zeggen hoe lang dit allemaal nog gaat duren, toch is er elke dag een nieuwe en zullen we verder moeten. We kunnen deels naar school en zullen ons aan moeten passen aan de situatie. Om ons heen worden mensen ziek, maar velen worden gauw weer beter. Maar voor sommige mensen is het een strijd om beter te worden en zorgen artsen en verpleegkundigen heel goed voor een ziek persoon. Ze doen hun uiterste best om de patiënt zo goed mogelijk te helpen, ze zorgen er voor dat je minder pijn hebt, als je benauwd ben dan wordt je geholpen door een beademingsapparaat. Door die liefdevolle zorg is er grote kans dat de zieke geneest en hersteld. Het is iets om dankbaar voor te zijn dat wij een zorgsysteem hebben waar mensen elkaar kunnen helpen. Het is precies wat Jezus ons ook heeft geleerd en heeft laten zien. Maar hoe is het in ons dagelijks leven, als je niet in de zorg werkt maar nog op school zit of een ander vak hebt? Kun je dan ook liefdevol zijn naar mensen om je heen. Misschien is dat wel lastiger, al die maatregelen waar je mee te maken hebt bijna niet vol te houden. Ik merk echt dat ik het lastig vind heb jij dat ook? De mensen die in de zorg werken zien van dicht bij de nood en ellende van ziek zijn en soms nog erger, de dood. Als je daar niet dagelijks mee te maken hebt vind ik het lastiger, we lezen en zien wel de verhalen van mensen die heel ziek zijn of zijn geweest dat kan ons helpen om samen dit virus te stoppen. God ziet dit alles ook, Hij ziet meer dan wij kunnen zien en daarom zegt Hij ook, vertrouw nu maar volledig op Mij. Als je dat doet dan krijg je meer geduld, meer blijdschap, meer vrede, meer liefde en nog veel meer. Je vindt deze mooie woorden in de brief van de Galaten 5: vers 22. Lees het maar eens al deze woorden geven je kracht om door te gaan, want God laat je niet los. Het is heel handig om een Bijbelapp te downloaden op je telefoon, tablet op laptop, dat werkt echt super goed. Hieronder een link.

https://www.bible.com/nl/bible/75/GAL.5.HTB

Er is ook een lied over gemaakt en dat ken je vast wel.

De blijdschap die Jezus ons geeft gaat ook door in moeilijke tijden. De Bijbel staat ook vol verhalen van mensen die ondanks dat ze bijvoorbeeld in de gevangenis zaten toch blij konden zijn. Moeilijk voor te stellen, maar het is een blijdschap die van binnen in je hart zit als je Jezus kent,  daar kan niemand aankomen. Die blijdschap is voor altijd!

Kenneth Verbeek.