Jeugdnieuws

JEUGDNIEUWS

 Blij en dankbaar om te weten dat de scholen weer deels open zijn, dat de kerken weer 30 mensen vanaf 1 juni mogen ontvangen. Jongeren kunnen elkaar weer ontmoeten en dat is heel goed en waardevol. Hopelijk ben je niet teveel achter geraakt op school het is toch heel anders online les te hebben. Sommigen van jullie weten min of meer al of ze geslaagd zijn en anders hoor je dat al heel snel. Wel gek dat je dan geen landelijk examen hoeft te doen. Maar alvast van harte gefeliciteerd als je geslaagd bent of al weet of je over gaat. Op 27 juni hebben we “nacht zonder dak” gepland, maar omdat het voorlopig nog steeds niet toegestaan is grote groepen mensen bij elkaar te brengen hebben we voor een alternatief gekozen.

Kindernevendienst

De kindernevendienst commissie maakt gebruik van “Kind op zondag” zo heet de aanbieder van alle materialen die we gebruiken in de kindernevendienst samenkomsten. In deze tijd hebben ze het materiaal voor iedereen toegankelijk gemaakt en dat is echt heel goed. Nu samenkomen nog niet echt toegestaan is vind je hieronder verschillende mogelijkheden om toch met de kinderen met de Bijbel bezig te zijn. Met name “De Henkieshow” is voor jonge kinderen een aanrader. En kun je zoals ik al zei zelf het materiaal van “Kind op zondag” downloaden en gebruiken.

https://www.kindopzondag.nl

https://www.dehenkieshow.nl

Verhaal zonder einde.

7 juni 2020 Verhaal zonder einde Bijbel: Matteüs 28:16-20 Kort na het paasverhaal gaan de leerlingen op weg naar Galilea om Jezus te ontmoeten. Daar zien ze hem en krijgen ze de opdracht om mensen te dopen ‘in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.’ Het verhaal van Jezus is nog lang niet afgelopen. De leerlingen gaan door. En Jezus zegt: ‘Ik ben met jullie, alle dagen tot aan de voltooiing van deze wereld.’ We maken een wereldbol waarover de discipelen zich verspreidden, waarover wij nog rond gaan om door te gaan met de opdracht die Jezus ons gaf.

Download het knutselwerkblad hier:

https://www.kindopzondag.nl/wp-content/uploads/sites/2/2020/04/KidK_werkbladen_1904-0706.pdf

Provider

De providerjeugd heeft helaas items moeten missen, maar wekelijks wordt er wel gekeken naar de Beamdienst op NPO2 zie www.beam.eo.nl. Dit is echt een aanrader om te kijken.

Nacht zonder dak verplaatst naar 30 mei.

Zoals jullie weten, staat er nog 1 activiteit op het programma, namelijk “Nacht zonder dak”. Toen wij nog twijfelden of het wel door kon gaan en hoe we het vorm moesten geven. Belde “ Tear” ons, de organisatie van “Nacht zonder dak” dat ze een alternatief hadden bedacht, en dat is het volgende,…

In plaats van 27 juni, gaan we nu “Nacht zonder dak” doen op ZATERDAG 30 MEI en niet alleen, maar gezamenlijk ook met andere groepen of personen uit Nederland. Het zal, i.v.m. het corona gebeuren, niet op het voetbalveld in Luttelgeest zijn, maar lekker in je eigen tuin of balkon. We vinden het super mooi dat het zo wel door kan gaan en hopen dat we op deze manier een leuke afsluiting van het seizoen zullen hebben.

Niks leuk zul je denken, nou let op:

  • Je mag natuurlijk best een vriend/ vriendin of broer/ zus/ vader/ moeder/ opa/oma of iemand anders vragen om met je te logeren in de tuin of op het balkon (mits je 1,5 meter afstand houdt).
  • Je moet natuurlijk wel nog een hut / slaapplek maken, en daar wordt ook een wedstrijd aan verbonden, met een prijs voor de origineelste hut.
  • We gaan natuurlijk nog wel diverse leuke dingen doen die avond / nacht, dus dat komt vast goed.

Maar het doel is natuurlijk: Geld ophalen voor een goed doel namelijk projecten van Tear voor straatjongeren in India, Nepal en Oeganda.

In de weken voorafgaand aan deze nacht kan er online sponsorgeld opgehaald worden. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van het sponsorformulier en de Tikkie, beiden te vinden op onze website.

Het Coronavirus raakt iedereen. Vooral de derdewereldlanden worden hard getroffen door dit virus. Er is dan ook dringend geld nodig om medische hulp en voorlichting te geven. Daarom zullen de opbrengsten van deze Nacht Zonder Dak gaan naar het Corona Noodhulpfonds van Tear.

Wil je meer weten over het Corona Noodhulpfonds van Tear? Klik dan op de volgende link: https://www.tear.nl/corona

Om geld op te halen hebben we een paar acties bedacht:

-babytrees inpakken en verkopen

-statiegeld flessen verzamelen

-zelfgemaakte cake/koek verkoop, waarbij we jullie hulp heel hard nodig hebben

– sponsoren zoeken

Zin in “gewoon thuis?!” op 7 juni

Deze viering staat speciaal in het teken van de straatkinderen in deze wereld. De organisatie TEAR zet zich in voor de aller armsten. Ze hebben verschillende lopende projecten, zo ook “Nacht zonder dak” waar wij aan deelnemen. Deze zondag komt spreker Harry van Wieren in de Schakel vertellen over het werk van TEAR hij zal ook iets uitleggen over het thema “gewoon thuis?!” Want voor ons is het inderdaad heel gewoon dat we een thuis hebben. De hele opzet van de dienst wordt mede door jongeren van Provider ingericht. Via ons Youtubekanaal pknluttelgeest is de viering te volgen vanaf 9:30 uur of kijk op www.pknluttelgeest.nl of via de facebookpagina.

Jeugdouderling Kenneth Verbeek