Jeugdnieuws

In deze maand gedenken we 4 mei en vieren we 5 mei en Hemelvaartsdag op 21 mei.

Op het moment dat ik dit schrijf is er net een persconferentie over de maatregelen van het Corona virus op televisie geweest. Hiermee is duidelijk geworden dat het nog steeds niet mogelijk is om bij elkaar te komen en elkaar te ontmoeten. Het blijft onwerkelijk dat we in deze situatie zijn terechtgekomen. Je bent jong en dat betekent dat je volop moet kunnen genieten van alle dingen die het leven biedt. Je sport, school, uitgaan, en dus ook bij elkaar komen om over het geloof in de God van de Bijbel te praten en ook leuke dingen en projecten met elkaar doen. Zo staat 27 juni “ nacht zonder dak “ nog steeds gepland maar ook dat zal hoogstwaarschijnlijk niet door kunnen gaan zoals we het bedacht hadden. Maar wie weet zou het 20 mei zo kunnen zijn dat de maatregelen weer iets versoepelt worden. Laten we ervoor bidden dat we een goed alternatief kunnen organiseren om de allerarmste straatkinderen te helpen. Zij hebben onze hulp hard nodig, wij hebben nog een dak boven ons hoofd, genoeg te eten, liefde van je ouders, je mag over je geloof praten. Maar deze kinderen missen veel essentiële dingen. Wij helpen ze graag.!!

Ik hoop echt dat ondanks deze situatie je toch gelukkig bent en dat je geen of weinig achterstand op school oploopt of blijft zitten. En dat je je vrienden toch kan speken via alle sociale kanalen die we hebben. Ook vanuit de kerk zullen we je op deze manier blijven informeren en elkaar ontmoeten. Elke week is er op NPO 2 om 11 uur een Beamdienst. Dit programma is speciaal gemaakt en gericht op jullie. Echt een aanrader om wekelijks te kijken. Kijk op www.beam.eo.nl. Mocht je vragen hebben of je wilt graag een praatje maken? Maak gerust gebruik van de app of instagram, FB. We weten niet hoe lang dit gaat duren en wat de consequenties voor de toekomst zijn. Wat ik graag tegen je wil zeggen is, dat je niet bang hoeft te zijn want God is altijd bij je. Hij heeft zijn zoon Jezus naar de aarde gestuurd om te laten zien dat Hij elk moment om ons geeft. Hij laat ons niet los, ook niet door ziekte en zelfs door de dood heen blijft Hij bij je. De Bijbel is er echt heel duidelijk over God is een redder van mensen. Blijf vertrouwen!

Kindernevendienst

 Zoals je wel gemerkt hebt zijn er een aantal filmpjes op het youtube kanaal van de kerk verschenen. Je vindt het kanaal als je op youtube PKN Luttelgeest intoetst of via de website van de kerk www.pknluttelgeest.nl. We zullen ook de komende weken weer een aantal filmpjes op het kanaal zetten.

Als het kwaad toeslaat!

Bijbel: Exodus 17:8-16 Het volk van God is in gevecht met de Amalekieten. Jozua leidt de strijd en Mozes staat boven op de berg met de staf van de Heer. Als Mozes zijn armen geheven houdt, is Israël aan de winnende hand. Als Mozes zijn armen laat zakken, dan verliest Israël kracht. Uiteindelijk wint het volk. Mozes kan zijn armen omhoog blijven houden met behulp van Aäron en Chur. Zij ondersteunen zijn armen.

Coronamoe!?

Het zal waarschijnlijk wel een nieuw woord in het woordenboek gaan worden. Zelf heb ik wel zo’n gevoel van het mag van mij wel een jaar verder zijn. Hopelijk is alles dan weer een beetje normaal. Maar ja, wat is normaal? Daar kun je best lang over nadenken. Wie bepaalt eigenlijk wat normaal is? De maatschappij, de regering, jij? God? Hmmm, best wel lastig, straks geven we elkaar dus geen handen meer of drie zoenen zoals we vaak wel gewend waren of een omhelzing wat ik ook altijd veel jongeren zag doen. Dat is toch echt wel anders het wordt waarschijnlijk nooit meer als daarvoor. Maar is dat erg? Het is maar net wat je gewend bent of waar je waarde aan hecht. Maar ja, zeg nou zelf op 1,5 meter afstand zoenen gaat toch echt niet lukken. Er zal vast wel een oplossing komen.

Wat me toch echt wel bezig houdt is…? Wat heeft God hier nu eigenlijk mee te maken? Om die vraag te beantwoorden zullen we echt in de Bijbel moeten gaan lezen, want daar staat het in. Jezus heeft het zelf gezegd “ er zullen oorlogen, aardbevingen en ziektes (pandemieën) zijn en blijven komen. Maar maak je geen zorgen zegt Jezus, dit moet gebeuren.” Jezus zegt “ dat is een teken dat het niet lang duurt voor ik terugkom. “ Het kan natuurlijk menselijkerwijs gezien nog wel heel lang duren maar voor God is 1000 jaar als 1 dag. Hij heeft nog geduld met ons want Hij wacht tot mensen Jezus gaan volgen. We vieren Hemelvaart op 21 mei en toen heeft Hij ook gezegd ik kom terug. En als ik terugkom komt er een nieuwe Hemel en een nieuwe aarde. Wat een geweldige belofte, nou, mijn Coronamoeheid is al minder. Ik weet nu dat het een teken is dat Jezus ons ziet en altijd bij ons is maar ook dat Hij weer terug komt. En dan zullen we Hem ontmoeten. Wat een mooie dag moet dat worden.