Jeugdnieuws

Het jaar 2020 ligt voor ons, een nieuw jaar. Wat zal het ons brengen en hebben we er invloed op. Met onze goede voornemens hebben we op veel dingen in ons leven invloed. Je kunt bijvoorbeeld zeggen, ik ga nog beter mijn best doen op school, of ik ga gezonder leven. Maar heb je ook wel eens gedacht aan meer tijd besteden om God beter te leren kennen? Dat is vandaag de dag best wel lastig hoor. Ik ken wel jongeren die een Bijbel app op hun telefoon hebben, ze krijgen dan dagelijks een berichtje met een stukje uit de Bijbel. Misschien heb je al wel een Bijbelapp, dan kun je vast je vriend of vriendin eens een tip geven. Het helpt je om steeds meer van God te weten te komen. Is dat belangrijk zul je denken? Ik denk dat het meer een keuze is voor jezelf, de keuze is, wil ik met God leven of zonder God. Als je met God leeft houd je ook rekening met Hem en zul je ook je keuzes met Hem maken. Misschien is het nieuwe jaar een goed moment om samen met God je leven te leven en Hem te betrekken in alles wat je doet en meemaakt. Download de app maar eens “youversion” en kies dan de Bijbelvertaling “Het Boek”. Probeer het eens!!

Agenda provider.

  • 7 februari 2020 Sirkelslag in Bant.
  • Zondag 8 maart legerdienst om 15:00 uur met dominee Sent in Bant.
  • Goede vrijdag 10 april naar de Pijler Lelystad.
  • 21 mei afsluiting “nacht zonder dak” in Luttelgeest.

De eerste provideravond van het nieuwe jaar start gelijk spetterend op 7 februari met Sirkelslag. Is altijd een geweldig leuke avond om de strijd aan te gaan met landelijke teams. Er is altijd een Bijbels thema en je leert dus ook weer meer over God.

Nacht zonder dak.

Nacht zonder dak is op 21 mei, dat duurt nog even zul je denken, maar voor je het weet is het al zover. De bedoeling is dat we zoveel mogelijk geld gaan inzamelen voor een goed doel. Dit gaan we doen door met elkaar een nacht buiten te gaan slapen in een zelfgemaakt onderkomen van dozen. We gaan ervaren hoe het is om dakloos te zijn. Deze afsluiting van het providerseizoen zal voorafgaan met acties om het dorp in beweging te krijgen om te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen maar ook jullie te ondersteunen en aan te moedigen. Zet het in je agenda, want we gaan binnenkort van start met de voorbereidingen.

Bijbels koken.

Deze groep o.l.v Jannie en Sjoukje komen een aantal keren bij elkaar. Het is een hechte groep en samen vormen ze gezelligheid en leren ze vanuit de Bijbel steeds meer en gaan erover met elkaar in gesprek.

Jeugd 16-18 jaar.

Op dit moment is er geen bijeenkomst voor deze leeftijdsgroep, het zou geweldig zijn als ze toch kunnen aansluiten bij andere jongeren van een andere gemeente. We hebben het wel geprobeerd maar helaas is het niet gelukt. We blijven het proberen om deze groep jongeren te bereiken en iets aan te bieden waar ze aansluiting kunnen vinden.

Jeugd 20+

Voor deze groep is er nog niets georganiseerd. Toch is het belangrijk deze groep te laten weten dat we aan ze denken.

Kindernevendienst

Dit jaar vond het kerstkindernevendienst project op school en in de kerk plaats, op deze manier hebben alle kinderen de kans om mee te werken aan het project. Het project werd afgesloten in de katholieke kerk.

Vertrouw me maar

We lezen dat Johannes de Doper mensen doopt in de Jordaan. Ook Jezus laat zich dopen. Johannes de Doper snapt daar niets van. Na Jezus’ doop gaat de hemel open en verschijnt er een duif.

De duif die boven Jezus vliegt is een teken dat God heel dicht bij Jezus komt. Ja, God gaat zelfs in Jezus “wonen” in zijn hart. Zo is God trouw aan wat Hij gezegd heeft. Hij zou een Redder sturen naar de aarde voor alle mensen. Halleluja!

Misschien ben jij ook wel gedoopt en hebben je ouders daarvoor gezorgd dat dat ging gebeuren. Net als Jezus mag je weten dat God altijd bij je is, Hij laat je niet los.