Jeugdnieuws

Op 4 oktober hebben we met de Provider jongeren en hun ouders een avond gehad over geloven. We hebben met elkaar het spel Kahoot gedaan, hierbij kwamen verschillende vragen aan bod. Vragen over Bijbelverhalen, zo werd onze Bijbelse kennis weer even opgehaald. We spraken over van alles wat met geloof te maken heeft en ook over hoe we geloven vorm kunnen geven aan elkaar. Wat is er belangrijk in het leven van tieners, hoe gaan we om met aller daagse dingen op school, maar ook met uitgaan, drank, relaties e.d. De komende Provideritems gaan hier verder op in.

Zo ook op vrijdag 8 november staat tijdens onze bijeenkomst van Provider het onderwerp “sexting” centraal. Hiermee worden seksueel getinte berichtjes of foto’s bedoeld, die verspreid worden via de social media naar vrienden of vriendinnen. We horen dat dit nog regelmatig gebeurt en willen sexting met de jongeren bespreken. De volgende vragen zullen aan de orde komen: Hoe kun je jouw grenzen aangeven in een vriendschap en een relatie en speelt het geloof daar een rol in?

Het kan zijn dat uw kind daar toch wel vragen over heeft , richting jullie als ouders. Daarom vinden we het belangrijk dat u weet dat we hierover met elkaar in gesprek gaan en zijn geweest. Mocht u vragen hebben naar ons toe, kom er dan gerust mee.

Provider agenda

  • 8 november vrijdag thema “sexting” in Bant. Aanvang: 19:15 uur.
  • TIP: 24 december kerstnachtdienst in Jeruzalemkerk in Emmeloord.
  • 7 februari 2020 Sirkelslag in Bant.
  • Zondag 8 maart legerdienst om 15:00 uur met dominee Sent in Bant.
  • Goede vrijdag 10 april naar de Pijler Lelystad.
  • 21 mei afsluiting “nacht zonder dak” in Luttelgeest.

 

Kindernevendienst

  • Er is kindernevendienst op 17 november
  • Adventsproject “geef licht” start project op 1 december

 

Zondag 24 nov 2019 – Maleachi 3:19-24

Dit is niet het einde

Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Vandaag lezen we het allerlaatste stuk van het Oude Testament. Over de dag die komt waarop alles wat voorbij moet gaan, voorbij is. Je zult je voelen als een springend kalfje dat de stal uit mag, zegt Maleachi.

God is er altijd!

Misschien makkelijk gezegd “God is er altijd”. In de Bijbel kunnen we lezen dat dit wel klopt, God is er inderdaad altijd, zijn aanwezigheid is overal. Heel vaak hoor je mensen zeggen ik ervaar of merk niets van God. Maar als God alles gemaakt heeft en de Schepper is van hemel en aarde dat kun je Hem wel degelijk merken. Kunnen we een plant laten groeien? We kunnen het zaaien of planten, water en mest geven, verzorgen, dan zeggen we wel eens de natuur doet zijn werk. Maar als God de natuur geschapen heeft kunnen we wel degelijk daarin iets van God merken. Als we ziek zijn, pijn of verdriet hebben of alles zit tegen op school kun je gaan geloven dat God er op dat moment niet is. Toch is dat absoluut niet waar, God is er altijd, ook in die moeilijke momenten. Maar God is er ook in de mooie momenten als het goed gaat en je blij bent. Vergeet nooit dat God er altijd is op elk moment Hij wil niets liever als dat je alles samen met Hem deelt. God is 24/7 online!!

Jeugdouderling, Kenneth Verbeek