Jeugdnieuws

Het jaarthema is “een goed verhaal” en dat is het inderdaad, zo begonnen we afgelopen 15 september de startzondag. We mochten allemaal nadenken over de verhalen die in de Bijbel staan en we kozen ons favoriete Bijbelverhaal, of misschien waren dat wel meerdere. Een aantal van die verhalen hebben we op film gezet. Het was fantastisch om te zien hoe de jeugd van verschillende leeftijden samen een korte film maakten. Je kunt het terugzien op de facebookpagina van de kerk.

 

Terschelling

Op 7 september zijn we met de Provider groep naar Terschelling geweest. Dit was de aftrap voor het nieuwe seizoen. De weersvoorspellingen waren niet echt hoopvol, maar we stapten rond half 9 op de snelboot en met onze gehuurde fietsen kwamen we droog aan bij de locatie. Daar werden we hartelijk ontvangen door dominee Mathilde de Graaff, zei had een mooie dag voor ons georganiseerd. We gingen met elkaar o.a. Bijbelverhalen uitbeelden en zelf een verhaal in elkaar zetten. Gelukkig bleef het droog en konden we op het strand gaan zoeken naar aangespoelde dingen die ons houvast geven in ons leven. Als we iets gevonden hadden mochten we aan elkaar vertellen waarom het voorwerp houvast geeft. Zo konden we met elkaar praten en nadenken over wat ons bezighoudt, wie we zijn en hoe ga je daarmee de toekomst in. Heb je daarbij wel eens aan God gedacht? Zo gingen we na een prachtige zonnige dag weer terug met de boot, daar konden we nog samen eten en napraten over wat we meegemaakt hadden.

 

Provider agenda

  • 4 oktober 19:30 uur in “de schakel”, een avond samen met ouders en jongeren.
  • 8 november 19:15 uur in Bant, een avond over social media “sexting”.
  • Tip: 24 december jeugdkerstnachtdienst in de Jeruzalemkerk.
  • 7 februari 19:00 uur Sirkelslag in Bant.
  • 8 maart 15:00 uur legerdienst met dominee Sent in Bant.
  • 10 april Goede vrijdag naar de Pijler Lelystad.
  • 21 mei afsluiting van het Providerseizoen “ nacht zonder dak” evenemententerrein in Luttelgeest.

Jeugdalpha

Vorig jaar hebben 3 jongeren de jeugdalpha cursus gevolgd, dit was heel waardevol. Met deze cursus krijgen jongeren de kans om te begrijpen wie God en Jezus is. Ze kennen de Bijbelverhalen vaak wel maar dan is het soms nog lastig wat je ermee kunt in je leven. De cursus is inmiddels begonnen maar je kunt nog instromen. Stuur een berichtje naar Kenneth Verbeek als je interesse hebt.

 

Kindernevendienst.

Agenda kindernevendienst

  • 13 oktober (doopdienst)

 

Zondag 6 okt 2019 – 1 Samuël 24:1-23

Leve de koning!

Koning Saul wil David doden. Maar juist David krijgt de kans om Saul te doden. David loopt met een scherp mes op Saul af, die in een grot zit en niets doorheeft. David snijdt alleen een stuk van Sauls mantel af en laat hem in leven.

Bijbels koken

Ook dit jaar zal deze groep van 16+ weer een aantal keer bij elkaar komen. Deze groep draait al een aantal jaren o.l.v. Sjoukje en Jannie. Door gezamenlijk een maaltijd voor te bereiden wordt in een ontspannen sfeer met elkaar gesproken, daarna samen eten en wordt de Bijbel geopend. Er wordt een gedeelte wat met het thema te maken heeft gelezen en daarna uitgelegd en volgen er gesprekken. Je zult hiervoor worden uitgenodigd.

Brainstormavond met ouders

De maatschappij verandert in een razendsnel tempo, het is voor ouders maar zelfs ook voor jongeren bijna niet bij te houden hoe snel veranderingen gaan. Juist ook in onze kerken in Nederland hebben we hiermee te maken. Wat belangrijk is om te weten is dat de maatschappij wel snel verandert maar God verandert niet Hij blijft dezelfde. Wat Hij ons wil zeggen vandaag de dag is nog steeds hetzelfde als toen Jezus op aarde was. Hoe denken wij over God maar belangrijker is misschien wel wat denkt God van ons? Hoe is op dit moment ons beeld van God of misschien wel onze relatie met God.

Wat hierboven beschreven is, is essentieel van belang voor het geloofsleven van onze jongeren van vandaag. Hoe belangrijk is geloven voor ouders en hoe laat je je kinderen dat zien of ervaren. Hoe zit het eigenlijk met ons zelf als ouders wat geloven we nu eigenlijk? Zijn we misschien meegesleept door de snelle veranderingen in deze maatschappij? Wat we vroeger niet normaal vonden in Christelijke kringen vinden we nu heel normaal, hoe komt dat en is dat wel goed? Belangrijkste: hoe kunnen we jongeren bereiken met de Gods liefde?

Ouders zullen hierover benaderd worden om mee te denken en samen prikken we een datum.

Jeugdouderling, Kenneth Verbeek