Jeugdnieuws

Nog maar een paar weken dan is het zomervakantie!! Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!! Ben je niet geslaagd, houd moed!

Alweer een seizoen achter de rug, waarin ook dit jaar weer dankbaar teruggekeken kan worden op geslaagde activiteiten voor de jeugd. De kindernevendienst verzorgt door Sjoukje de Feijter, Leendert Tuinhof, Linda Wierenga, Leonie van Wijk, Merel de Feijter en Loraine Verbeek zal ook in het nieuwe seizoen van start gaan elke 2 weken. Dit seizoen hebben Daan de Feijter, Matthijs van Wijk en Thobias Krol afscheid genomen van hun KND periode. Zij zullen instromen in Provider, wat afgelopen jaar ook weer goed bezocht is. We begonnen met bowlen in combi met een Bijbelquiz en wat dacht je van Sirkelslag of The God story. Helaas kon de afsluiting op het laatste moment niet doorgaan, deze is verplaatst naar zaterdag 7 september. De groep “Bijbels koken” met Jannie Kamminga en Sjoukje de Feijter is een trouw bezochte samenkomst. De groep maakt gezamenlijk een maaltijd klaar en aan de hand van een pakkend thema en de Bijbel als leidraad is hun vriendschap en geloof verder gegroeid.  Ook de 3 meiden van 16 jaar die de Apha cursus in Emmeloord hebben gevolgd zijn heel enthousiast over de ontmoeting met hun geloofsgenoten, ze hebben gezien dat ze niet alleen staan in hun geloof en ze hebben meer van God ervaren in hun leven.

In de maanden juli en augustus is er geen kindernevendienst. In september gaan we weer van start. De datums vind je in de Schakel van september.

 Voor aankomend seizoen zal de opzet voor het jeugdwerk in grote lijnen hetzelfde blijven. Het is belangrijk dat jeugd in aanraking komt met verhalen uit de Bijbel maar ook ervaringen van volwassen gelovigen, zoals hun ouders maar ook kerkgangers en andere relaties om hun heen. Het geloof in de God van de Bijbel zal onverminderd doorgaan ook al neemt de kerkgang hard af. Maar het wil niet zeggen dat Gods plan geen doorgang kan vinden. Integendeel Hij is geduldig zodat mensen Hem gaan leren kennen en volgen. Er zullen andere vormen van samenkomen ontstaan en door is gebed voor nodig. Ik nodig je uit om dagelijks te bidden voor het jeugdwerk, dat er genoeg inspiratie zal zijn om jeugd te bereiken met het Goede Nieuws. Maar niet alleen jeugd dat geldt ook voor hun ouders en andere dorpsbewoners. Het is toch geweldig als we in Luttelgeest een kerk hebben waar we ons geloof in de enige God mogen beleven en samen kunnen komen tot eer van Hem. Het is een zegen als dat in de toekomst mag blijven bestaan of zelfs zal groeien!

Ik wens jullie allen een heel fijne vakantie toe!! En in september gaan we weer van start op de startzondag. Daar heb ik nu al heel veel zin in!

Tips voor een opbouwend geloof in de vakantie.

–          Heb je de Bijbelapp al op je telefoon? Download dan yourversion. Heel handig!

–          Houd je van muziek? Wist je dat er een heel veel christelijke muziek is waarvan je nog niet wist dat het bestond in diverse muziekstijlen. Kijk eens op youtube of spotify. Bijvoorbeeld zangeres Lauren Daigle, Chris Tomlin, Trinity, Kees Kraayenoord, Infinite, Marcel en Lydia Zimmer, Reni en Elisa Krijgsman, Sela . Of toets Gospelsongs in.

–          Probeer dagelijks eens aan God te denken b.v. als je in je bed ligt, aan het zwemmen bent, of in het bos wandelt. Of vraag jezelf eens af wat Jezus zou doen in een bepaalde situatie waarin  je een keuze moet maken.

–          Vraag je ouders of vrienden eens wat zij van God vinden en Jezus?

–           Of vraag jezelf eens af wat Jezus zou doen in een bepaalde situatie waarin  je een keuze moet maken.

–          Weet dat God er altijd is en dat niets voor Hem te verbergen is.

Jeugdouderling, Kenneth Verbeek.