Jeugdnieuws

Op vrijdag 2 februari werd er weer de landelijke Sirkelslag georganiseerd. Jeugdgroepen uit diverse PKN gemeentes uit het gehele land streden om de eer. Ook de providergroepen van Luttelgeest en Bant verzamelden in “de Schakel “. Meer dan 15 jongeren genoten eerst van de overvloedig aangeboden pannenkoeken die door hun ouders waren gebakken. Daarna rond half 8 werd via een livestream op internet het startsein gegeven. Vol enthousiasme stortte zich de jeugd op de eerste opdracht. Tussen iedere opdracht werd een stuk over het verhaal van Jozef verteld en daar werd dan een spel aangekoppeld. Zo spelenderwijs kwamen de jongeren steeds meer te weten over Jozef. Na 6 opdrachten was het inmiddels bijna 22:00 uur geworden en via de live uitzending werd de winnaar bekend gemaakt. Erg leuk dat er zoveel jeugd en ouders betrokken waren bij dit provideritem.

Kindernevendienst

Vanaf zondag 10 maart begint de 40 dagentijd.  Dan bereiden we ons voor op de lijdenstijd en de opstanding van onze Here Jezus. Jezus  bereid ook zijn leerlingen voor op wat met Hem zal moeten gaan gebeuren. Alleen ze begrijpen er nog niets van.

Wakker worden!

Op de berg gebeurt een wonder: Mozes en Elia verschijnen aan Jezus en praten met hem. Maar de drie leerlingen die Jezus meegenomen heeft… slapen! Als je iets mee wilt krijgen van het wonder, zul je in ieder geval wakker moeten worden.

Onverwacht

Op de berg mogen de discipelen 2 mensen ontmoeten die alles van God verwachtte en ook op onverwachte ingrijpende momenten in hun leven bleven ze in contact met God. Zo kan God door gaan met zijn plan. Jezus wil hiermee duidelijk maken dat Hij, maar ook zijn discipelen onderdeel uitmaken van het reddingsplan van zijn Vader.

Soms gebeuren er onverwachte dingen in je leven. Dat zijn vaak momenten die je nooit van te voren zou bedenken dat je dat zal overkomen. Het kunnen ingrijpende dingen zijn zoals een verwoestende brand waarbij je leven gevaar loopt en je eigenlijk letterlijk op straat kan komen te staan. Maar wat ook onverwacht kan zijn hoe de hulp van alle kanten wordt aangeboden. Mensen die meeleven en je weer verder helpen om door te gaan. Zo maakt iedereen onverwachte momenten mee die je door zal moeten maken en dan toch weer verder te gaan. Juist Jezus weet wat je dan moet doormaken want ook Hij kwam voor moeilijke momenten Hij weet wat er in je leven gebeurt en is Hij altijd bij je. Hij is immers God zelf en God is alwetend.  Hij zorgt ervoor dat het je niet teveel wordt. Vertrouw op Hem en je zult ervaren dat Hij er voor je is. Vertel Hem al je zorgen en vraag de moeilijke vragen, maar vertel ook je blijdschap. Je mag voor alles bidden, een goed cijfer voor een bepaald vak op school, of voor je ouders als die het moeilijk hebben, of je zieke buurman of buurvrouw maar bedank Hem vooral dat Hij je niet loslaat. God laat je niet in de steek Hij is er altijd bij, wat er ook gebeurt stel je vertrouwen op Hem.