Jeugdnieuws

Verbinding is een woord wat in de Bijbel veel voorkomt. God verbindt zich met mensen en doet dat d.m.v. een verbond. Dat doet Hij meerdere momenten in de geschiedenis.

Op zondag 3 februari is er een “Zin in zondag” samenkomst met als thema “Verbinding”. Dit is speciaal gericht op jongeren en wordt georganiseerd door de jongerengroep “Bijbels koken” . Deze jongeren met de leeftijd van 16 t/m 18 jaar zullen met hun frisse ideeën en enthousiaste inbreng een verrassende ochtend invullen. Deze bijeenkomst zal polder breed bekend zijn, want elke maand is er wel een jeugddienst in de polder ergens in de 11 dorpen. Er is namelijk een jeugdplatform daarin zitten alles jeugdwerkers van de NOP en dan komen ze een aantal keer per jaar bij elkaar. Nu is er afgesproken dat als er iets bijzonders voor de jeugd georganiseerd wordt, dat we dat elkaar in polder laten weten. Op deze manier hebben jongeren de mogelijkheid ook in andere dorpen activiteiten te volgen. Dit mag je niet missen, volg de FB pagina van de kerk of houd je telefoon in de gaten, want je zult vast berichtjes en uitnodigingen ontvangen van je vrienden en of vriendinnen. Er is een muziekband en er zal van alles te beleven zijn.

Welkom/inloop: 9:45 uur

Sluiting: 11:00 uur

Waar: Dorpskerk

JEUGD ALPHA.

Merel, Marit en Loraine hebben de Alphacursus gevolgd. Ze hebben het als zeer waardevol en bijzonder ervaren. Ze maakten onderdeel uit van een groep van meer dan 25 leeftijdsgenoten en gingen met elkaar in gesprek over de basis van het Christelijk geloof. Het was zoals ze vertelde een helder en duidelijke uitleg over het evangelie. “Nu begrijp ik pas echt waar het om gaat” was de reactie. Er zal zeker een vervolg komen met deze 3 geweldige meiden.

PROVIDER

We gaan weer volop van start voor de 2e helft van dit seizoen, er staat ons nog wat te wachten.

–          1 februari Sirkelslag.

–          3 februari “Zin in zondag” jeugddienst

–          14 maart Waypoint op Urk

–          18 april “ The passion “ in Nagele

–          25 mei afsluiting van het seizoen “ kerkvliegeren op Terschelling “

KINDERNEVENDIENST

Deze maand gaat het over het boek Ester.

Doe iets!
De oom van Ester, Mordechai, verschijnt voor de koningspoort. Hij is diep in de rouw vanwege het lot dat zijn volk boven het hoofd hangt. Hij vraagt Ester om hulp.

Groeien in geloof

Wat is dat nu eigenlijk? Als jongere groei je elke dag lichamelijk en soms best wel een aantal centimeters per jaar, maar ook verstandelijk ga je steeds meer begrijpen van deze wereld. Door je ouders en op school hoor je zoveel over van alles en nog wat, zodat tegenwoordig jongeren echt al enorm gegroeid zijn in kennis en wijsheid.

Het groeien in geloof dat gaat een leven lang door, dat is iets wat je als het ware kunt trainen net als dat je eet en drinkt en sport om je lichaam te laten groeien maar ook te onderhouden. Is dat zo belangrijk dan om te groeien in je geloof en misschien wil je of interesseert je dat helemaal niet. Nou, dat zou misschien wel kunnen. Maar eerst zou je je af kunnen vragen “wil ik wel geloven” of “kan ik het wel geloven”. Iedereen gelooft wel iets, zelfs de mensen die zeggen dat ze niet geloven. Je hebt altijd wel eens een moment dat je denkt, is dit het nu, school, werk, uitgaan, vrienden, vervelende dingen die gebeuren, stress, verdriet, blijheid. Toch heeft ieder mens wel iets van er is meer. Wat is nu dat “meer”, valt er bijvoorbeeld meer uit het leven te halen. Misschien is dat wel zo dat het leven een “meerwaarde” kan gaan hebben als je gelooft. Je kunt in zoveel verschillende dingen geloven, maar wat moet ik dan kiezen. Sommige mensen zeggen “ik geloof in mezelf” er zijn er ook die nemen een ander als voorbeeld een popster, een politicus of zelfs een dorpsbewoner. Maar waar geloof je nu in als je in God gelooft? Moeilijke vraag?…….Nou nee hoor.

“Als je gelooft in God dan geloof je in de dingen die je nu niet kan zien”

Ja, nou dat is makkelijk gezegd, geloven in iets wat ik niet kan zien. Maar dat is het nu juist, de betekenis van geloven is, dat je er van uit gaat dat er meer is wat je nu niet kunt zien. Als je het wel kunt zien, heet het geen geloven meer, maar weten. Is het nu wel zo dat je als je gelooft dat je dan niets ervan zou kunnen zien of merkt? Dan heb ik goed nieuws! Want als je gelooft ga je dat juist wel zien, eerst was je blind voor die “onzichtbare” dingen, maar je ziet ze pas als je gelooft. Ja , gelooft waarin? In de Here Jezus Christus. Als je gelooft dat Hij bestaat, maar ook nu nog leeft en heeft laten zien wie God is toen Hij op aarde was dan kun je de onzichtbare dingen steeds meer gaan zien. Als je in dat geloof blijft groeien door met elkaar over Jezus te spreken en steeds meer gaat ontdekken wie God is verrijkt dat je leven, dat van jezelf en de mensen om je heen. Durf je het vandaag te dag, geloven en groeien door Jezus?

Jeugdouderling Kenneth Verbeek