Jeugdnieuws

Deze decembermaand is altijd een drukke maand. Dan is wat activiteiten vanuit de kerk voor de jeugd wat rustiger. Maar in de adventsperiode is er voor de basisschooljeugd wel weer een mooi kerstproject.

In de afgelopen maand november hebben we de pop-up viering met elkaar mogen meemaken. (hieronder de recensie van de facebookpagina van de kerk)

Een volle kerk in Luttelgeest afgelopen zondagochtend 4 november tijdens de “pop-up viering “. Popsongs van o.a. Marco Borsato, de Dijk, U2 en Coldplay werden door de band gespeeld. De teksten zijn vaak zo passend bij de boodschap die gebracht wordt. Die boodschap met als thema “Kan ik iets voor je doen?” kwam heel goed over. Bezoekers werden letterlijk in beweging gebracht om iets voor een ander te gaan doen, dat was in gebeden en daden die op papier werden geschreven. Later in de viering werd dit gebeden en besproken. De boodschap van de Bijbel was prachtig. God ziet het leed in deze wereld en Hij heeft ons nodig om zijn Koninkrijk zichtbaar te maken in deze wereld. Daar hebben we elkaar bij nodig. Kun je iets voor een ander doen? De vrienden van de verlamde man brengen hem bij Jezus. Wat een mooie daad. Ze gaan echt heel ver in hun ideeën en verzinnen een ludiek plan om dat voor elkaar te krijgen. Kunnen wij dat ook? Deze verlamde man had Jezus nodig, letterlijk maar juist ook figuurlijk. Door het geloof van zijn vrienden wordt de man genezen. Maar mooier nog Jezus vergeeft zijn zonden en de man prijst God en gaat Jezus volgen.

 JEUGD ALPHA CURSUS.

Deze cursus is nu een aantal weken bezig en ook jeugd uit onze gemeente volgt de cursus. Met zo’n 35 jongeren van 15 – 19 jaar aanwezig wordt elke zondagavond op een eenvoudige manier het evangelie uitgelegd. Aan de hand van indrukwekkende filmpjes wordt er met elkaar gesproken over het thema in kleine groepen. Deze maand zal de groep ook een weekend samen doorbrengen.

NEVENDIENST.

Het adventsproject van dit jaar heeft als titel: Geloof met me mee. Johannes op Patmos, Johannes de Doper en de profeet Sefanja vertellen ons waar zij in geloven. Zij vertellen over hoop en vertrouwen, over wat je kunt zien en wat (nog) onzichtbaar is. Hun geloof is aanstekelijk. Ze roepen ons op om met hen mee te geloven. Ook wij hoeven ons geloof niet voor onszelf te houden. We mogen geloof met elkaar delen- uitnodigend en geïnteresseerd, enthousiasmerend en met belangstelling voor wat een ander gelooft. Het project lijkt op een reclamecampagne,  bedoelt als een enthousiasmerende uitnodiging:  GELOOF MET ME MEE.

nieuw-nieuw-nieuw-nieuw-nieuw- nieuw-nieuw-nieuw-nieuw-nieuw-nieuw

Op de eerste advent, zondag 2 december, komt er na afloop van de dienst een boekentafel voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. De kinderen zijn gewend om met kerst een boekje te krijgen. Dit jaar mogen ze zelf een boekje uitzoeken op de boekentafel. Het boekje krijgen ze nog steeds met kerst, maar deze keer krijgen ze het boekje wat ze zelf hebben uitgezocht. Altijd een goede keus.

nieuw-nieuw-nieuw-nieuw-nieuw- nieuw-nieuw-nieuw-nieuw-nieuw-nieuw

 

SIRKELSLAG KIDS

16 november was het dan eindelijk zover. Vijftien kinderen uit groep 7 & 8 deden mee met sirkelslag. Het thema dit jaar was: Vertrouwen op God. Het verhaal ging over Mozes en het volk Israël die in een hopeloze situatie belanden.  Maar Mozes staat op om samen met God hoop te bieden en het volk te bevrijden van hun ellende. De kinderen gingen samen met Mozes mee ontdekken hoe God hoop gaf in deze moeilijke periode. Dit deden ze door allerlei spellen.  Samen een mandje maken die moet blijven drijven een kennisonderdeel (wat waren die 10 plagen ook alweer), en heb jij net zoveel lef als Mozes bij de brandende braamstruik.  Maar ook sponsoren zoeken voor een goed doel. Het was een gezellige en  leerzame avond. De einduitslag van dit landelijke spel is dat we 78ste zijn geworden.

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST.

“Kan ik iets voor je doen?” Dat is een daadkrachtige vraag. Wanneer je deze vraag aan een hulpbehoevende persoon zou stellen zou het antwoord  toch nog steeds nee kunnen zijn. Want voelen we ons vaak niet bezwaard om hulp te ontvangen omdat we misschien denken dat de ander het al zo druk heeft? Of dat we toch te trots zijn en het zelf op willen lossen. God weet dat wij hulpbehoevende mensen zijn al beseffen we het zelf niet altijd. Met elkaar kunnen we in behoeften voorzien jong en oud kunnen elkaar op weg helpen. Als je nog heel jong bent dan ben je wel gewend dat je hulp krijgt bij bepaalde dingen of keuzes en dat heb je ook nodig. Maar ook als je ouder bent is het niet gek dat je hulp aanneemt van mensen om je heen. God weet als geen ander dat we zorg en hulp nodig hebben van elkaar. In zijn Koninkrijk komt dat tot zijn volle recht door mensen die wandelen in het Licht. Jezus is ons daarbij voorgegaan wij mogen volgen in zijn voetsporen