Jeugdnieuws

Op het moment dat deze schakel gelezen wordt is er weer een hoop gebeurt in de polder zoals “The God story” die op 19 en 20 oktober heeft plaatsgevonden. Een uniek evenement om op deze manier jonge maar ook oudere mensen de kans te geven om in aanraking te komen met het christelijk geloof en zelf te ontdekken wie God is en dat Hij zijn zoon voor ons gegeven heeft opdat wij eeuwig leven kunnen hebben met een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Maar ook in ons eigen dorp is er weer een hoop gebeurt. Wat dacht je van “ Bijbels koken “ bij Jannie en Sjoukje. De jeugd wordt daar verrijkt met prachtige Bijbelteksten die ze op hun eigen leven mogen en kunnen toepassen. Samen genieten van wat de jongeren met elkaar koken en dan lekker eten en napraten over alles wat hen bezighoudt.

In Bant was op zondag 14 oktober “uurtje feest” met de “pop-up” band. Dit was echt geweldig! Er werden door deze band popsongs op eigengemaakte of aangepaste teksten gespeeld en gezongen. Het klonk fantastisch! Tijdens deze viering kon je van alles gaan doen. Je kon gebed opschrijven die later gebeden werd, een lied werd je geleerd door de band, of je kon een droomvanger maken en nog veel meer. Wil je meer meemaken van deze “Pop-up band”? Dat komt goed uit want op zondag 4 november om 10:00 uur verzorgen ze een complete samenkomst die zeer geschikt is voor alle dorpsbewoners omdat het zeer laagdrempelig is.

In Emmeloord werd op zaterdagavond 13 oktober iets heel bijzonders georganiseerd. Speciaal voor jongeren werd er een event georganiseerd zodat alle jongeren uit de polder elkaar kunnen ontmoeten en meer te weten komen over God en Jezus. Dit event komt maandelijks terug en wordt gehouden in het “Buurthuis Espelervaart” Atlantische straat 18. Kijk maar op FB en type ” Lifehouse Emmeloord” Eerst volgende event is weer op 3 november.

Youth Alpha

Deze cursus met als doel “kennismaking met het Christelijk geloof” is op zondagavond 20 oktober gestart in Emmeloord. Er is ook een groepje jeugd uit onze gemeente vrijblijvend bij aangesloten. Meer hierover in de volgende schakel.

Kindernevendienst

Na een prachtige “school en kerk” dienst afgelopen 3 oktober waar je het verslag van kunt lezen op de FB pagina van “De schakel” gaan we langzamerhand de donkere dagen in. Maar we gaan wel op weg naar het Licht!

Jezus’ oog valt op een arme weduwe….

Zondag 18 nov 2018 – Marcus 12:38-13:2

Dat is veel!
Jezus zit met zijn leerlingen bij de offerkist bij de tempel, waar mensen geld in gooien. Rijke mensen gooien er grote bedragen in, een arme weduwe gooit er twee muntjes in. Toch heeft zij meer gegeven, zegt Jezus – want zij heeft gegeven van haar armoede.

De jeugd heeft de toekomst!

Het Koninkrijk van God, wat is dat nu precies? De arme weduwe doet muntjes in de offerkist, ze is arm verteld de Bijbel en toch deelt ze van het weinige wat ze heeft. Sterker nog, als je verder leest zegt Jezus dat ze alles geeft wat ze nodig heeft voor haar levensonderhoud. Dat is wel heel bijzonder. Maar dat is nu net waar het omgaat, deze vrouw heeft begrepen dat je geld wel nodig hebt maar haar leven hangt er niet van af. Zij durft werkelijk alles te geven ten dienste van anderen. Hoe zit het nu met ons en onze jeugd? Kunnen we werkelijk alles geven en dat we er op vertrouwen dat God uitkomst biedt? Daarover volgende keer meer.

Pop-up 4 november om 10:00 uur.

Pop-up is een polderband met jonge muzikanten in de leeftijd vanaf 16 – 25 jaar.

Deze groep is speciaal gevormd om jongeren te vertellen dat er meer is in het leven dan wat ze nu denken te kennen of te weten. Deze band maakt het mogelijk jeugd en volwassen mensen te raken met eigentijdse herkenbare popsongs die of zelf geschreven, dan wel aangepast zijn, zodat ieder persoon zich herkent in deze teksten.

Ze brengen een uur lang een programma waar je meegenomen wordt in het thema

“Kan ik iets voor je doen? “. Het programma is inhoudelijk voorzien van pakkende popliedjes en wordt afgewisseld met interactie. Dit is echt gericht op jeugd en je mag dit gewoon niet missen!! Als je hier geweest bent wil je meer…….

 Jeugdouderling Kenneth Verbeek