Jeugdnieuws

Startzondag

Afgelopen 16 september “Startzondag” hebben we met elkaar de start van nieuwe seizoen ingeluid. Eerst hebben we lekker met elkaar ontbeten in de kerkzaal. Vanaf 8:30 uur was iedereen welkom om zijn eigen lievelingsontbijt mee te nemen en dat met elkaar te delen. Er waren zelfs pannenkoeken en deze zijn dan ook allemaal opgegeten.  De kerkenraadsleden hadden voor het drinken en de gekookte eitjes gezorgd. Na het ontbijt werden we meegenomen naar het evenemententerrein bij de tennisbaan. Daar kregen we een Bijbelverhaal te horen van 2 vrienden David en Jonathan. Een heel droevig verhaal maar ook heel boeiend en toch ook leerzaam. Je kunt het verhaal lezen in 1 Samuël 20. Aan de hand van dit verhaal gingen we pijl en boog schieten op een groot houten bord met daarop een roos. We probeerden ook ballonnen kapot te schieten, maar dat was lastiger dan we dachten.

Ook hebben we een heel grote verfwand gemaakt wat rijdend op een grote wagen was gemaakt. Daar hebben we allemaal teksten en tekeningen op gespoten met verschillende kleuren spuitbussen. Toen het af was hebben we de wagen rond gereden in het dorp en bij de kerk neergezet om de rest van de mensen te laten zien. Op de FB pagina van de kerk staan de foto’s van deze startzondag.

Start provider items. (12-15 jaar)

Op 29 september hebben we het seizoen gestart samen met de jeugd van Bant met de activiteit bijbels bowlen in Lemmer. Deze avond is een combinatie van een Bijbelquiz en een bowlingcompetitie. Wie zijn er deze keer met de prijzen vandoor gegaan? Provider is voor iedereen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, je bent van harte welkom.

Nog meer voorlopige items en datums zijn:

– 20 oktober The God Story in Emmeloord.

– 4 november 10 uur jeugddienst Luttelgeest met PopUp.

– 24 december jeugdnachtdienst Emmeloord.

– 1 februari Sirkelslag.

Bijbels koken 1e groep (15-18 jaar)

Op 22 september is een bowlingavond gepland als start van het nieuwe seizoen. Op vrijdag 12 oktober is dan de eerste Bijbels koken avond. De uitnodiging volgt. Deze bijeenkomsten worden gegeven door Jannie Kamminga en Sjoukje de Feijter.

Bijbels koken 2e groep (nieuw) vanaf 15 jaar.

Met deze groep jongeren starten we een nieuwe groep nadat ze provider hebben afgerond. Dit is tot nu toe een groepje van 4 personen. Graag nodigen we jullie allemaal uit om bij deze nieuwe groep aan te sluiten ook als je nog nooit een provider item hebt gevolgd. Je kunt je aanmelden bij Kenneth Verbeek.

Youth Alpha cursus.

Er starten dit jaar in de polder ook weer verschillende cursussen speciaal voor de jeugd om in aanraking te komen met het evangelie zoals het bedoelt is. Deze bijeenkomsten zijn werkelijk heel boeiend en pakkend voor de jeugd. Je wordt hier persoonlijk voor uitgenodigd om vrijblijvend een zondagavond mee te maken. De cursussen starten in oktober en januari.

The God story voor jeugd.

The God Story daagt in een spectaculair multimedia event bezoekers uit om hun leven op de kop te laten zetten door het mooiste Verhaal ooit.

Er zijn events voor zowel jong als oud. De jeugd wordt door o.a. stunts en rap uitgenodigd om veranderd te worden door HET Verhaal, de generatie daarna door o.a. kunst en muziek.

Wereldwijd heeft dit Verhaal al miljoenen levens veranderd.
De events vinden plaats op pleinen in Nederland en Europa, vaak in onze eigen tent. Hier passen zo’n 600 mensen in. Soms kiezen we ook voor een grote hal als dat beter uitkomt.

Waar we ook zijn: we nodigen altijd en iedereen uit om deel te worden van dit Verhaal!

Kindernevendienst

Zondag 14 okt 2018 – Marcus 10:17-31

Wat heb je nodig?
Een man vraagt aan Jezus wat hij moet doen om bij God te horen? Hij houdt zich al goed aan alle geboden. Jezus zegt hem al zijn spullen weg te geven. Zou de man dat kunnen? Een kameel kan nog makkelijker door het oog van een naald kruipen, dan een rijke door de poort van het koninkrijk van God.

De jeugd heeft de toekomst!

Zeker ook als jonge mensen ben je bewust of onbewust op zoek naar God. Want wat we ook maar proberen te bezitten of graag willen hebben in ons leven, het zal ons nooit 100% bevredigen. Maar hoe komt dat nu, missen we iets? En hoe zit het nu allemaal,…. waar komen we eigenlijk vandaan en waar gaan we naar toe als ons leven hier op aarde stopt. Een aantal weken geleden vertelde een dominee in onze kerk tijdens de preek “wij leven van de verborgenheid tot aan de verborgenheid”. Kort uitgelegd betekent het dit. Wij weten als mensen niet wat er hier voor dit leven was of voor deze aarde, dat is voor ons niet (meer) zichtbaar. Ook wat na dit leven komt is op dit moment voor ons niet zichtbaar. Maar…Jezus bracht het evangelie. Hij begon met het vertellen over “het koninkrijk van God” en hoe je daar kunt komen. In dit leven hier, en nu kun je al deelnemer zijn van dat koninkrijk. Velen zijn zich hier al van bewust. Meer hierover de volgende keer.

 Pop-up viering in Luttelgeest op 4 november.

 Een samenkomst speciaal voor alle dorpsbewoners. Juist ook onze jeugdige bewoners.

Er zal geen dominee en organist aanwezig zijn. Meer informatie volgt in de volgende Schakel.

 PopUp: Popmuziek met sterke songteksten • Veel songwriters zijn geïnspireerd door de Bijbel en laten dit in hun nummers tot uiting komen. PopUp speelt dit soort nummers met sterke songteksten. • Bij de nummers zijn passende teksten gezocht met een religieuze betekenis. Deze teksten worden op een bijzondere manier door PopUp verteld. • De teksten van de nummers van PopUp worden geïllustreerd met mooie bijpassende beelden op het scherm. • PopUp speelt nummers van o.a. Blof, Leonard Cohen, Coldplay, De Dijk, Marco Borsato, The Scene en U2

 Jeugdouderling Kenneth Verbeek