Jeugdnieuws

JEUGDNIEUWS

Oef! Wat een bijzondere vakantie hebben we gehad zeg. Heel veel zon en geen regen. Je kon elke dag lekker je zomerkleren aantrekken en je hoefde niet na te denken wat voor weer het morgen zou zijn. Maar het bleef toch wel heel lang droog en dat is toch niet echt normaal in Nederland en dan ga je toch wel even nadenken. Zullen de gewassen op het land wel voldoende opbrengst geven? Zelfs in heel Europa was dit aan de orde. In de Bijbel lezen we ook van dit soort situaties. We kennen de verhalen wel. Toch ga je dan wel meer aan God denken….. of?

Kindernevendienst

Hoeveel heb je nodig?
De leerlingen zijn weer bang dat ze te weinig eten meegenomen hebben. Maar Jezus laat opnieuw zien hoe God mensen laat delen in een hemelse overvloed.

Provider

We starten weer met een nieuw seizoen vol met items om met elkaar je geloof vorm te geven. Maar ook biedt het je de mogelijkheid om te groeien in je geloof. Je zult deze maand persoonlijk uitgenodigd worden.

15 – 18 groep

Dit seizoen starten we ook weer met een nieuwe groep van 15/16 jarigen. Hierbij wordt je persoonlijk uitgenodigd om in huiskamerverband in gesprek te gaan over je geloof. We lezen en leren uit de Bijbel. We zullen met elkaar steeds meer gaan ervaren wat God in je leven kan en wil gaan doen.

De groep “Bijbels koken” ook met jongeren van 15 – 18 jaar zal dit jaar ook weer bij elkaar komen. Je zult hier voor uitgenodigd worden.

18+ groep

Dit jaar start er ook een groep voor jongeren in deze leeftijdsgroep. Deze jonge volwassenen stromen door vanuit de 15 -18 groep. Maar uiteraard is een ieder welkom, ook al heb je in het verleden de 15 -18 groep niet gevolgd. Als je eenmaal 18 bent geweest wordt het leven toch iets anders. Je staat voor keuzes in je leven die best veel invloed voor de toekomst hebben. Welke opleiding kies ik, of is de opleiding waar ik nu op zit wel de juiste? Of een vriend of vriendin ontmoeten en is hij/zij dan de ware Jacob/Jacoba. Welke plek heeft God/Jezus in mijn leven? Aan de hand van de Bijbel zullen in gesprek gaan.

De jeugd heeft de toekomst!

Jezus zijn uitspraak is “IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN”. Een bijzondere uitspraak is het wel, want wat heb je er aan. De uitspraak “de jeugd heeft de toekomst” is uiteraard voortgekomen uit het feit dat zonder jeugd er geen toekomst is dan houdt de mensheid op te bestaan. Hoe kunnen we de jonge mensen voorbereiden op die toekomst? Vandaag de dag wordt er als mens veel van je gevraagd, het is toch een heel andere tijd dan 20 jaar geleden. Dat betekent niet dat God verandert is vandaag, het is meer dat wij God willen veranderen in deze tijd. Eigenlijk willen we God (toe)passen in ons leven zoals het ons uitkomt. De jeugd is altijd op zoek naar God dat heeft ieder persoon in zich. Daarom zegt Jezus ook “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”. Dat betekent niets anders als, volg mij en je zult nooit bedrogen uitkomen, je komt uit bij God de eeuwige Vader en je zult eeuwig leven ontvangen. Daar zijn wij mensen en juist jongeren ook naar op zoek, naar houvast in ons leven. Als we namelijk niets meer zouden bezitten in het leven, zou je dan toch gelukkig kunnen zijn. Met andere woorden, als vrienden je de rug toekeren, als je geen geld meer hebt, geen baan, geen relatie. Wie kijkt er dan nog naar je om en kun je dan toch gelukkig zijn?…

Jeugdouderling Kenneth Verbeek