Jeugdnieuws

Afsluiting provider.

Op 2 juni j.l. was de afsluiting van het Provider-seizoen. Eerst werden de jongeren welkom geheten in de sporthal in Bant. Daar werden ze opgewacht door Luuk Wissema van Lucky Wheels uit Emmeloord. Luuk is op vrij jonge leeftijd door een fout van een chirurg in een rolstoel beland. Hij vertelde de jeugd hoe het een strijd voor hem is geweest dat hij van de 1 op andere dag zijn benen niet meer kon gebruiken. Hij wilde niet meer verder leven. Toch raakte hem het feit dat een jonge jongen die een fataal ongeluk had gehad kort daarna overleed terwijl hij er van overtuigd was dat hij het zou overleven. Luuk besefte toen dat hij nog een kans om door te leven ook met een beperking. Op dat moment is hij er vol voor gegaan en is mensen gaan vertellen dat je altijd een leven kan hebben ook als je dit soort dingen overkomt. Zijn boodschap aan de jongeren is, ga op zoek naar wat je wel kunt in je leven en ga er voor, dan kun je voor de mensen om je heen ook een steun zijn en plezier in het leven hebben. Luuk heeft wel een uur lang zijn boeiende verhaal verteld aan de providerjeugd en zij hebben aandachtig naar zijn indrukwekkende verhaal geluisterd.

Daarna mocht iedereen een rolstoel pakken en oefenen hoe het is om in een rolstoel je te verplaatsen, dat ging iedereen goed af. Als afsluiting werd er een fanatiek rolstoelbasketbalwedtrijdje gespeeld. Het was een fantastische ontmoeting met Luuk Wissema en we zullen zijn verhaal zeker niet meer vergeten.

Daarna werden we uitgenodigd bij de familie Wester voor een afsluitende BBQ. Het was er heel gezellig en we hebben lekker gegeten. Ook namen we ” afscheid ” van Merel de Feijter, Loraine Verbeek en Marit Janse als verlatende Providerjeugd. Jullie zijn van harte welkom om de vervolgbijeenkomsten te komen volgen vanaf het nieuwe seizoen. Jullie zullen hier persoonlijk voor worden uitgenodigd.

 

Oppas.

Normaal gesproken is er tijdens de kerkdiensten geen oppas voor de aller kleinste jeugd die nog niet naar de kindernevendienst gaan. Toch bieden we de mogelijkheid aan, om oppas aan te vragen voor een dienst. Dit kunt u doen door het telefoonummer voor in de schakel te bellen of whatsappen en u kunt oppas aanvragen voor een bepaalde dienst. Wilt u deze aanvraag voor zaterdagmiddag 18:00 uur doen.

 

 Kindernevendienst.

Doe maar gewoon’, zeggen mensen vaak. ‘Dan doe je al gek genoeg.’ Iets soortgelijks lijken de mensen uit Nazaret over Jezus te denken. ‘Hij is toch die timmerman?’, vragen ze aan elkaar. ‘Wat kan hij nou eigenlijk?’ In andere plaatsen waar Jezus zieken geneest, wordt dit juist uitgebreid verteld. Deze weken gaat het over Jezus en zijn dicipelen. Ze maken een storm op het meer mee, maar worden ze ook  door Jezus de dorpen ingestuurd om over God te vertellen. En dan komt er een dag dat er meer dan 5000 mensen te eten gegeven moeten worden. Wie gaat dat doen?…….

 

De jeugd heeft de toekomst!

Deze uitspraak is absoluut waar, zonder dat er baby’s worden geboren heeft deze wereld, de mensheid geen toekomst. Gelukkig wordt er elke 2 seconde een baby geboren wereldwijd, dat betekent 360.000 kinderen per dag erbij. Alleen in Nederland worden er al 500 baby’s per dag geboren. Met dit gegeven is het wel belangrijk dat we zuinig zijn op onze jonge aardbewoners. Als baby weet je nog niets en besef je nog niet waar je in terecht bent gekomen. Gelukkig heb je ouders en oudere mensen om je heen die vertellen hoe je eigenlijk kan of zou moeten leven om bijvoorbeeld gelukkig te zijn. Maar wat gaan we de jeugd dan vertellen? En wie bepaald nu wat er goed is voor de jeugd. Moeten we ze het misschien allemaal maar zelf uit laten zoeken of nemen we ze juist in bescherming en behoeden we ze voor gevaren. Ze groeien op en kunnen alles wat ze maar willen weten vinden op het internet door bijvoorbeeld te googelen. Maar ja, er is zoveel informatie en de één zegt dit en de ander beweert dat. Wat moet ik nou en wat is nou echt de waarheid of het juiste, de goede weg? Toch wel iets om over na te denken ook als dorpskerk. Jezus zegt ” IK BEN DE WAARHEID”  maar Hij zegt ook “IK BEN DE GOEDE WEG” en Hij zegt ” IK BEN HET LEVEN”. Wat bedoelt Hij daar nu precies mee? En waarom kan Jezus dat nou zomaar zeggen? Allemaal vragen de we aan kant zouden kunnen schuiven, maar je kunt ook zeggen, ik ga eens onderzoeken wie Jezus eigenlijk is en waarom heeft Hij deze uitspraken? Is dat wat we de jeugd mee moeten geven? De volgende keer zullen we hier verder op in gaan.