Jeugdnieuws

Oppasdienst

Deze maand is er oppas op 20 Mei en 3 Juni. Als je gebruik wilt maken van de oppasdienst kun je dit aangeven bij mij. Mijn nummer staat voorin de schakel.

Kindernevendienst

Met de nevendienst lezen we nog steeds uit Genesis. We hebben gelezen over God die alles maakt, mensen die gelukkig zijn. En we lezen ook over wat er mis kan gaan in het leven. De verhalen gaan over hoe er steeds weer nieuw leven kan ontstaan, en welke rol God en mensen daarin spelen.

Ook in de kerk krijgen we nieuwe dingen. Een tafeltje met kleurplaten en tijdschriften voor als er geen nevendienst is. Zo denkt Kind op Zondag met ons mee door nieuw materiaal te ontwikkelen. Dit heet KEK (kinderen en kerk). Hierin maken kinderen kennis met de belangrijkste Bijbelverhalen die we met hen willen delen. Hier gaan we ons verder in verdiepen.

 

Provider

Op 20 April werd er voor de jeugd een ‘running dinner’ georganiseerd. Ze hebben wat ‘afgerund’  en een aantal vragen over het geloof beantwoordt.

Het laatste item is Lucky Wheels. Luuk Wissema, zelf rolstoel gebonden, geeft op een educatieve maar ook speelse en sportieve manier, een goed beeld van wat mensen met een handicap of mensen die anders zijn allemaal wel kunnen. In het praktijkgedeelte gaat de jeugd daadwerkelijk ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten of blind te zijn.
Het gaat maar om één ding: respect voor iedereen, ook als die anders is.
Dit item wordt gegeven op 2 juni, aansluitend is er een BBQ en start rond 16:00 uur. Officiële uitnodiging volgt over de app.

 

Dorpskerkenoverleg Jeugdplatform

EO-JONGERENDAG

De EO-jongerendag is op zaterdag 26 mei in het Gelredome. Vanuit Emmeloord rijdt er elk jaar een bus naar de EO-jongerendag. Een retourtje kost €7,50. Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan. Op www.vbg-emmeloord.nl vind je alle info.

 

THE GOD STORY

The God Story (onderdeel van Jeugd met een Opdracht) komt op 19 & 20 Oktober 2018 naar Emmeloord. Door een eigentijdse vorm wordt het evangelie op een sprekende en relevante wijze gebracht in een grote tent. In voorbereiding op deze campagne wordt intensief samengewerkt met kerken uit de NOP en omgeving.

 

Houdt deze datum alvast vrij in de agenda:

19 oktober voor de volwassenen

20 oktober voor de jeugd

 

Tot slot een groet van de jeugdouderling Sjoukje