Jeugdnieuws

Oppasdienst

Deze maand is er oppas op 1 April. Het is dan Pasen en dopen. Als je gebruik wilt maken van de oppasdienst kun je dit aangeven bij mij. Mijn nummer staat voorin de schakel.

Kindernevendienst

In de 40-dagentijd hebben we de verschillende manieren gehoord,  hoe je voor elkaar kunt zorgen. Dit doe je natuurlijk niet alleen rond deze tijd van het jaar, maar je hele leven. Laten we omzien naar elkaar en voor elkaar zorgen, daar waar nodig.

Na Pasen komt er in de hal een tafeltje te staan met wat kleurplaten, kleurtjes en tijdschriften. Soms zijn er minder dan 3 kinderen in de kerk. De kinderen kunnen dan het tijdschrift of de kleurplaat naar hun plekje meenemen en tijdens de dienst (preek) kleuren of lezen. De kleurplaat neem je mee naar huis en het tijdschrift leg je netjes terug voor de volgende keer. Er is dan geen nevendienst. Bij 3 kinderen of meer is er gewoon nevendienst.

Provider

Op 20 April wordt er voor de jeugd een running dinner georganiseerd. Ze gaan bij elkaar thuis eten en ze gaan een aantal vragen over het geloof beantwoorden. De ouders en/of jeugd gaan zelf koken. We beginnen rond 17.00 uur. De officiële uitnodiging en de vraag wie wil er koken komt binnenkort over de app.

Bijbels koken

We hebben een mooi en goed seizoen gehad. Veel lekkere dingen gegeten, gezellig bij gekletst, maar ook uit de bijbel gelezen, gepraat over het geloof en een dienst voorbereidt. Nu alleen nog een spectaculaire laatste keer.

Dorpskerkenoverleg Jeugdplatform

Ongeveer drie keer per jaar komt het jeugdplatform bij elkaar om elkaar op de hoogte te houden hoe het met de jeugd in de dorpen gaat, wat er in de dorpen te doen is en wat ervaren we als lastig.

Op de gemeenteavond heb ik uitleg gegeven hoe we (in de toekomst) de jeugddiensten willen invullen. Nu wil ik aandacht geven aan twee items waar de jeugd naar toe kan gaan. Deze items worden interkerkelijk georganiseerd. En is dus bedoeld voor alle jeugd uit de polder.

EO-JONGERENDAG

De EO-jongerendag is op zaterdag 26 mei in het Gelredome. Vanuit Emmeloord rijdt er elk jaar een bus naar de EO-jongerendag. Een retourtje kost €7,50. Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan. Op www.vbg-emmeloord.nl vind je alle info.

THE GOD STORY

The God Story (onderdeel van Jeugd met een Opdracht) komt op 19 & 20 Oktober 2018 naar Emmeloord. Door een eigentijdse vorm wordt het evangelie op een sprekende en relevante wijze gebracht in een grote tent. In voorbereiding op deze campagne wordt intensief samengewerkt met kerken uit de NOP en omgeving.

Houdt deze datum alvast vrij in de agenda:

19 oktober voor de volwassenen

20 oktober voor de jeugd

Kun je niet wachten, op 6 April wordt The God Story ook gedaan in Kampen. En het promofilmpje kun je bekijken op www.thegodstory.org

Wil je graag actief meedoen om dit event mogelijk te maken. Geef je dan op voor de trainingsdagen 18 juni, 25 juni en 2 juli bij wouterfaber68@gmail.com (hier zijn wel kosten aan verbonden).

Later nog meer info hierover.

“Become part of the story that changed millions”.

Tot slot een groet van de jeugdouderling Sjoukje