Jeugdnieuws

Oppasdienst

Deze maand is er oppas op 25 maart het is dan Palmpasen. Als je gebruik wilt maken van de oppasdienst kun je dit aangeven bij mij. Mijn nummer staat voorin de schakel.

 Kindernevendienst

Zoals we al hebben gezien is de 40-dagentijd begonnen met het thema: “Ik zorg voor jou”.

In deze veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kan zorgen. Door b.v. met iemand te praten of iemand eten te geven.

Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

Het is weer een mooi project .

Op vrijdag 23 maart kunnen alle kinderen van de beide basisscholen weer Palmpasen stokken maken. Het begint om 15.30 uur in “de Schakel”. Dan kunnen we op 25 maart gezamenlijk Palmpasen vieren. Zie ook het affiche.

 Provider

Afgelopen maand hebben we twee keer provider gehad. Een keer sirkelslag en een keer rock solid. Beide keren waren erg geslaagd. Een goede opkomst van bijna alle jeugd. De thema’s waren erg verschillend. Het ene thema ging over onvoorwaardelijke liefde en het andere thema over geld. Veel ouders hebben zich beide keren ingezet. Bedankt daarvoor.

Het volgende item is naar de Passion bekijken in Creil. Op deze avond zijn veel andere dorpen met hun jeugd aanwezig. Ook speelt de polderband ‘pop-up’. De officiële uitnodiging volgt nog over de app. Maar zet alvast donderdag 29 maart in de agenda.

 Bijbels koken

Wat zijn er veel pannenkoeken gebakken en gegeten tijdens “pancakeday”.  Het begin van een bezinningsperiode. Welke grote of kleine verandering gaat u deze periode proberen te volbrengen. De boom van vilt hangt nog in de kerk. Heeft u er al iets opgeschreven?

Jeugdouderling Sjoukje