Jeugdnieuws

Oppasdienst

Deze maand is er oppas op 11 februari. Als je gebruik wilt maken van de oppasdienst kun je dit aangeven bij mij. Mijn nummer staat voorin de schakel.

Kindernevendienst

Vanaf zondag 18 februari start de veertigdagentijd en Pasen. Het thema dit jaar is: “Ik zorg voor jou”.

In de veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Met de kinderen gaan we in deze periode ontdekken, dat je op veel manieren voor iemand kan zorgen. Door b.v. met iemand te praten of iemand eten te geven.

Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

Het belooft weer een mooi project te worden.

Provider

Ook dit jaar doen we weer mee met Sirkelslag young . Het thema van dit jaar is  ‘onvoorwaardelijke liefde’. Het verhaal gaat over Ester, een dapper meisje. De jongeren krijgen opdrachten, waarin uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig zijn en ontdekken wat onvoorwaardelijke liefde is!
In de livestream met Klaas van Kruistum
Sirkelslag young wordt net als voorgaande jaren gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Nieuw dit jaar is dat Klaas direct na afloop van de spellen in de livestream napraat met jongeren van een aantal deelnemende groepen.

Wanneer: 2 februari

Hoe laat: 19.15 verzamelen stipt 19.30 beginnen

Waar: Schakel Luttelgeest

 

Bijbels koken

Op zondag 11 februari is het pannenkoekendag bij ons in de kerk.

In deze dienst werken de jongeren van “bijbels koken”  en de bijzondere diensten commissie mee. De voorganger in deze dienst is Ds. Gerda Keizer.

De veertigdagentijd bereidt ons voor om Jezus kruisdood en opstanding op een hernieuwde manier te ervaren, doordat je er heel bewust naar toe leeft. Het kan ons ook voorbereiden op nieuwe dingen die God in ons leven wil doen. Zo kan de veertigdagentijd resulteren in kleine of grote veranderingen in onze levensstijl, ons werk en onze relaties.

In Engeland wordt op aswoensdag (de dag dat de veertigdagentijd begint) “Pancakeday” gevierd. Vroeger mocht men tijdens de veertigdagentijd geen eieren en vetten eten. Deze ingrediënten werden opgebruikt  door er pannenkoeken van te bakken.

Wij willen hier in onze gemeente graag op aanhaken en jullie van harte uitnodigen. Iedereen is welkom. Zo’n feest biedt mooie mogelijkheden, ook in het contact met mensen die anders of niet geloven. Samen bakken en opeten is gezellig en lekker ….

Tot slot een groet van de jeugdouderling Sjoukje en de uitnodiging van Sirkelslag young