Jeugd

Voor de jeugd zijn er binnen de kerk veel verschillende activiteiten en programma’s. Benieuwd welke bij jou past?

Oppasdienst

Voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar) is er één keer in de maand oppasdienst op afroep. Op deze site en in de schakel kun je lezen wanneer. Als je op deze datum oppas nodig hebt, dan kun je dat bij de jeugdouderling aangeven en die regelt het. Vaak is er oppas bij bijzondere gelegenheden.

Kindernevendienst

De kindernevendienst is er voor alle basisschoolkinderen. De kinderen verlaten de kerk voor de schriftlezingen en komen terug na de overdenking. Er is elke zondagmorgen kindernevendienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8

Tijdens de nevendienst wordt er een bijbelverhaal verteld uit “Kind op Zondag”. Deze verhalen sluiten meestal aan bij de kerkdienst van de volwassen. De ene zondag wordt er gepraat over het verhaal of een spel gedaan. De andere zondag wordt er een knutselwerk, puzzel of kleurplaat over het verhaal gemaakt.

Tijdens Advent en de Veertigdagentijd wordt er aan een project gewerkt. In de kerkdienst wordt uitleg gegeven over het project en in de eigen ruimte maken de kinderen zeer mooie knutsels en horen ze de bijbelverhalen. Deze projecten worden afgesloten met Kerst en Pasen tijdens de kerkdienst.

Kerk en school

Twee keer per jaar organiseren de basisscholen een ‘schooldienst’; de eerste rond de start van het nieuwe schooljaar en de tweede rond het einde van het schooljaar als de oudste kinderen afscheid nemen van de nevendienst. De leerkrachten van de beide basisscholen de Rank en de Klipper, bereiden dan samen met de dominee of pastoor een dienst voor. Op school wordt een week van tevoren in de groepen gesproken over het thema van de dienst, liedjes geoefend, toneelstukjes bedacht en tekeningen gemaakt over het thema. Ook erg leuk voor overige familieleden om deze diensten bij te wonen.

Provider

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar? Dan is de catechesemethode Provider iets voor jou. Tijdens het seizoen worden onderwerpen aangeboden die te maken hebben met geloven, maatschappij en de kerk. Bij sommige onderwerpen ligt de nadruk meer op inhoud, discussie en ontmoeting. Andere onderwerpen worden ‘actief’ benaderd; je gaat hierbij gezellig samen met je leeftijdgenoten “op stap”. Het programma sluiten we af met een gezamenlijke activiteit zoals een markt, geo-caching, barbecueën of kerk vliegeren op Terschelling. Provider doen we samen met de jongeren van de Protestantse kerk in Bant. Tot ziens bij Provider!

Bijbels koken

Voor de jongeren tussen de 15 en 18 jaar is er ‘bijbels koken’. Ongeveer 6 keer per jaar maken jongeren hun eigen ‘bijbelse’ maaltijd klaar. Tijdens het koken wordt er gezellig bijgekletst, maar ook worden er stellingen besproken. Daarna gezamenlijk eten, een stukje uit de bijbel lezen of een leuk bijbelspel doen. Uitgangspunt is: als jongere je geloof zoeken en in gesprek zijn met je leeftijdsgenoten. En natuurlijk moet het eten ook lekker zijn.

Rock Steady

Voor de 18 plussers is er een paar keer per jaar een ontmoeting met de methode ‘Rock Steady’. Afhankelijk van de samenstelling van de groep wordt er eerst gezamenlijk gegeten en daarna een thema behandelt. Vaak ontstaan er zo mooie inspirerende gesprekken. Ook moeilijke onderwerpen worden niet ontweken. Durf jij het aan…