Zin in… Zondag

Zin in… zondag

Jullie kunnen er niet omheen, elders in deze Schakel hebben jullie de flyer gezien en/of inmiddels kennisgemaakt met ZIZ tijdens de kick off op 6 januari. ‘Zin in…zondag’ is van start gegaan. Wat is dat nu precies? Eigenlijk is het een idee van mensen die:

geloven, in God, in iets of niets, maar je zoekt wel, ook naar elkaar

geloven dat er meer is dan alleen je eigen dingen en eigen clubjes

geloven dat samen delen meer maakt

geloven dat – als er geen kerk in het dorp meer is – het dorp toch iets mist

geloven dat er een plek mag zijn voor iedereen om samen te bezinnen

geloven dat er naast één school ook heel goed in één gebouw gevierd kan worden

geloven dat levenspaden elkaar kruisen en wij zo elkaars pad lichter maken

geloven in nog veel meer moois dat komen gaat

En zo ontstond er een groepje van mensen die er Zin in kregen. De rest is geschiedenis. Wij begrijpen best dat er naast enthousiastelingen ook mensen zijn die het eerst maar eens moeten zien en dat is begrijpelijk. Laat het ook gewoon gebeuren en kijk hoe het voor jou persoonlijk voelt.

En omdat iets nieuws altijd moet beginnen, organiseren wij voor iedereen met of zonder kerkgebouw Zin in… vieringen voor het hele dorp. Zo begonnen de bedenkers van Zin in…Johan Schipper en Marijke van Vilsteren – de eerste Zin in…zondag bijeenkomst op 6 januari. Op 3 februari organiseert een groep jongeren van ‘Bijbels koken’ een viering over ‘Verbinding’ met een muziekband uit Marknesse, elke maand totaal iets anders dus. Verder staat er een Taizé viering op het programma, vieringen met basisschool De Floreant het dorpsfeest, te veel om op te noemen, echt totaal verschillende vieringen. Per maand houden we jullie ook op de hoogte, je hoeft het niet in één keer te onthouden.

Kom gewoon eens kijken. En heb jij tips en tops, laat het horen! Als je/u het leuk vindt vragen we jou/u een Zin in…zondag viering te organiseren. Geef het een kans, alleen dan heeft het zin.

Wij hebben er zin in,

Tot gauw!

 PR Zin in…

Edith, Elseleen, Femmelien

Zin in… februari

Onze eerste Zin in Zondag bijeenkomst op 6 januari is een feit. En wat een opkomst! Oprichters Johan Schipper en Marijke van Vilsteren namen ons mee op reis op deze zondag van Driekoningen. Net als de drie wijzen gaan we op reis. Dit jaar elke eerste zondag van de maand. Op die weg komen we elke zondag weer wat anders tegen wat ons bezighoudt. Wij nemen van alles mee in onze koffer, zoals vertrouwen, liefde, geduld, respect, eigenlijk te veel om in die koffer te stoppen. En ja, we nemen daarvan ook wat mee naar huis, b.v. eenzaamheid of blijdschap. Wij Luttelgeestenaren pakken dat op door naar elkaar om te zien in het dorp bij mooie en minder mooie dingen die voorbij komen, niet alleen op die ene zondag in maand. Aan het eind hebben we het glas geheven op Zin in Zondag! We hebben er ZIN-IN!

Op 3 februari hebben wij onze tweede Zin in… en dus Zin in… februari. We zitten heerlijk in het ritme op deze manier!

Dit keer Zin voor… jeugd. Eigenlijk Zin door… jeugd, want deze bijeenkomst wordt georganiseerd door jongeren van de groep ‘Bijbels koken’. Zij komen geregeld bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan tijdens het bereiden en eten van een maaltijd. Zo kwam het idee van deze viering tot stand. De jongeren zoeken net als zovelen ‘verbinding’, met God en juist daarin ook met elkaar. Zin in… februari, voor jongeren, door jongeren in verbinding. Zorg dat je erbij bent, want dit mag je niet missen. Er is namelijk ook muziek van de muziekband uit Marknesse Houd social media in de gaten, blijf ‘in verbinding’ en volg de voorbereidingen.

Deze Zin in… februari viering wordt georganiseerd door Kenneth Verbeek. Hij is jongerenwerker van de kerk in het dorp. Ook ZIN om een viering te organiseren in een totaal andere vorm? Meld je aan, vinden we leuk!

PR Zin in…    Edith, Elseleen, Femmelien