ENTHOUSIASTE ZANGERS/ZANGERESSEN GEZOCHT

 Op 2e Pinksterdag,  21 mei 2018, om 10.00 uur, organiseert de Raad van Kerken weer een  viering in de stijl van een Taizé-gebed ,  in de H. Michaëlkerk te Emmeloord.

Een Taizé-gebed  kenmerkt zich door liederen, korte gebeden en muziek, gemaakt in de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé (Frankrijk). Jaarlijks komen vele duizenden jongeren naar deze plaats om zich te laten inspireren. In een Taizé-gebed zijn stilte, bezinning en doorgeven van het licht kernpunten

De liederen zijn kort en bestaan meestal  uit één of twee zinnen  die vele malen worden herhaald. Hierdoor worden muziek en woorden verinnerlijkt en zingen de melodieën en teksten nog lang na in hoofd en hart. Door de herhaling worden de regels ook een gebed dat je met je meeneemt.

Voor de vocale ondersteuning zoeken we mensen die het leuk vinden om samen een gelegenheidskoor te vormen (4 stemmig). Het koor wordt tijdens de viering begeleid door instrumentalisten uit de polder.

De repetities vinden plaats op de volgende avonden: woensdag  4 , 11 , 18 en 25 april, en 2 , 9 en 16 mei.   Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur.

Locatie repetities: in een zaal van kerkgebouw De Hoeksteen te Emmeloord.

Om je voor te bereiden krijg je de bladmuziek toegestuurd. Het oefenen van je eigen partij is mogelijk via de site van Taizé.

Wil je meezingen dan ben je van harte welkom!

Dit jaar is de leiding in handen van onze nieuwe dirigente, Marian Sijtsma.

We vertrouwen op een enthousiaste samenwerking!

Heb je belangstelling? Meld je dan (met vermelding van zangstem)  uiterlijk 19 maart aan bij de dirigent:

Marian Sijtsma

via de mail : mariansy@planet.nl

Begin april krijg je dan de muziek toegestuurd.

nadere info: raadvankerken@gmail.com