Nieuws van de diaconie

We hebben kerst nog maar net gehad en nu staat de veertigdagentijd al weer voor de deur, een periode van vasten en bezinning op de feitelijke christelijke levenspraktijk. Vasten is een beproefde manier om ons voor te bereiden op het Pasen, het feest van Jezus opstanding uit de dood. Hij gaf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde.

 

Op 8 maart collecteren we voor de diaconie. Op 15 maart is Stichting Bartiméus aan de beurt, een doel waar we ieder voor collecteren. Stichting Bartiméus is een instelling ten behoeve van zorg voor mensen die slechtziend of blind zijn. Het is de grootste organisatie in Nederland voor dienstverlening aan visueel gehandicapten. Bartiméus is gevestigd op zestien locaties verspreid over Nederland. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stelt de Stichting alles in het werk om mensen met een visuele beperking het leven te laten leiden dat bij hen past. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen ze het niet! Bartiméus gelooft in een samenleving waarin iedereen kan meedoen, ook mensen die slechtziend of blind zijn. Want uiteindelijk gaat het niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus. 100% leven.

 

Op 22 maart collecteren we voor het veertigdagenproject van Kerk in Actie. Het is de zondag voor het binnenlands diaconaat. Dit jaar staat ‘Vakanties met aandacht’ centraal. Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2.700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid. In de praktijk zijn dit grotendeels ouderen en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. Tijdens deze vakanties staan ruim 1.500 ervaren vrijwilligers dag en nacht klaar om de gasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Zij helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor. Kerk in Actie steunt het werk van het Vakantiebureau, zodat zoveel mogelijk mensen genieten van een zorgeloze vakantie.

 

Op 29 maart collecteren we weer voor de diaconie. Dat brengt me gelijk bij de oproep in De Schakel van februari: Minder sparen, meer uitgeven in de regio. Als diaconie hebben we ons voorgenomen om meer doelen in de eigen regio te ondersteunen. En dat kan ook, want er best wel wat geld op onze rekening. Maar dat gaan we niet zomaar doen. We willen het geld verantwoord uitgeven aan doelen die het echt nodig hebben. In 2020 willen we 5 regionale doelen selecteren waar we ieder € 100 euro aan over maken. De eerste € 100,00 hebben we aan De Markehof in Marknesse gegeven voor bloemen in de koffiezaal. Voor de andere 4 doelen roepen wij uw hulp in. Na de eerdere oproep hebben we nog geen suggesties ontvangen. Daarom opnieuw de oproep: Aan welk goed doel in de regio kunnen wij 100,00 overmaken? U kunt uw suggestie(s) mailen naar: familiebroos@kpnmail.nl of doorgeven aan iemand van de diaconie. Uit alle reacties kiest de diaconie 4 doelen uit. Alvast bedankt.

Voor de komende periode: Heel Holland vast…… omdat we geloven in delen.

Hartelijke groet, Jan Broos