Nieuws van de diaconie

Bij het schrijven van dit stukje staan de kerstdagen nog voor de deur. Een tijd van hoop, verwachting en bezinning. Maar ook een tijd voor samen zijn en familie. Ik hoop dat we bij het lezen van dit stukje terug kunnen kijken op goede, gezellige, maar vooral ook gezegende kerstdagen.

Een nieuw jaar is aangebroken. Wat zal dit jaar ons brengen? Als diaconie willen we blijvend aandacht geven aan goede doelen dichtbij en veraf. Ook willen we ad hoc meer doelen steunen in en rond ons dorp. Hier later meer over.

In januari gaan we op 12 januari collecteren voor de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), een gebruikelijk doel als we het Avondmaal vieren. SHO is een Nederlands samenwerkingsverband om humanitaire hulp te geven aan mensen in rampgebieden. Over de wereld zijn er veel brandhaarden en worden landen getroffen door natuurgeweld. In november is giro 555 direct geopend voor noodhulp aan de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Maar er is ook dringend hulp nodig aan 11 miljoen kinderen in Jemen. Wij moeten in een rijk land als Nederland onze verantwoordelijkheid nemen en (financiƫle) aandacht geven aan onze medeburgers dichtbij en veraf. SHO kan hierbij het verschil maken en heeft onze steun nodig!

Op 19 januari collecteren we weer voor een doel dichtbij: De christelijke boekhandel De Fakkel in Emmeloord. De winkel maakt onderdeel uit van Stichting De Fakkel, een organisatie zonder winstoogmerk voor cadeaus. Het doel van Stichting is om via een webwinkel en de deelnemende boekwinkels een actieve bijdrage te leveren aan de ondersteuning en opbouw van christenen in heel Nederland. De visie wordt tot gekenmerkt door drie items: geloven, ontmoeten en getuigen. Het geloven komt naar voren in ons uitgebreide assortiment Bijbels, christelijke boeken, geschenkartikelen, kaarten, films en muziek. De eigenaren van De Fakkel in Emmeloord staan op eigen benen en het is moeilijk genoeg om deze winkel in Emmeloord overeind te houden. Vandaar dat we deze collecte van harte aanbevelen.

Op 26 januari collecteren we voor Dorcas. Zij zetten zich in voor de allerarmsten op deze wereld. Hulp als de nood aan de man is. Kansen in uitzichtloze situaties. Op hun website staat dat ze liefde en hoop willen geven aan iedereen die in armoede leeft, buitengesloten is of in crisis verkeert. Zij geloven in de kracht van God. Samen is het sleutelwoord. Laten wij dan samen met Dorcas opkomen voor deze doelgroep en geld geven zodat zij hun werk kunnen doen.