Nieuws van de diaconie

Met de vakantie voor de deur hebben we 2 maanden collectedoelen genoteerd de laatste vergadering. Omdat we deze maand vroeg bij elkaar zaten, nog vóór de Pinksteren hadden we maar 1 collecte te tellen, omdat de ZinIN diensten geen 2e collecte heeft én omdat we een dienst in Bant hebben gehad waren we snel klaar en staat hieronder weinig vermeld.

In de zomerperiode hebben we regelmatig de Diaconie als collecte doel, maar in mei hebben we vanuit de Diaconie een extra bedrag overgemaakt naar de Samen Loop van Hoop waar de familie de Roos aan mee heeft gedaan. 

Op 21 juli willen we collecteren voor Oxfam Novib, Oxfam Novib is onderdeel van Oxfam Internationaal, een confederatie van 20 ontwikkelingsorganisaties. Samen vormen zij de grootste internationale beweging tegen armoede en werken in 93 landen. Extreme armoede is met hulp van Oxfam Novib in 15 jaar gehalveerd. Oxfam Novib biedt Noodhulp aan mensen op de vlucht en na rampen. Ze helpen kleine boeren en boerinnen klimaatverandering te verslaan. Ze komen op voor de landrechten van oorspronkelijke bewoners. Men spreekt zich uit tegen ongelijkheid en belasting ontwijking. Ze steunen kleinschalige ondernemers met micro krediet en helpt jongeren en vrouwen te bouwen aan hun toekomst.