Nieuws van de diaconie

Wellicht bent u er mee opgegroeid, een mooie traditie van het verzamelen van postzegels, ansichtkaarten of zelfs zilverpapiertjes voor de zending. Onlangs kwam de vraag of we in onze kerk nog postzegels verzamelen? Nee, dat wordt niet meer gedaan, maar waarom zouden we het geen nieuw leven in blazen? Kerk in Actie gelooft in delen en vraagt ons om in Actie te komen. In 2016 heeft de landelijke inzamelings actie €41.289,- op geleverd, een geweldig bedrag waarmee we andere mensen kunnen helpen.

Hoewel de actie begonnen is met verzamelen van postzegels en ansichtkaarten wacht  nu ook een tweede leven voor ons oude mobieltje, toner of cartridge.

Met elkaar in actie voor de naaste, dichtbij en ver weg. Geen mens uitgezonderd. Reden voor ons om weer een inleverpunt in de kerk te zetten. Ook u kunt in actie komen door simpelweg uw oude mobieltje, lege inktcartridge of toner, ansicht- en geboortekaarten, postzegels en oud geld in te leveren in de kerk.  Helpt u ons mee?

  • Welkom zijn lege cartridges en toners.
  • Knip postzegels ruim van de envelop. Knip geen postzegels van ansichtkaarten.
  • Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Een ansichtkaart is een enkele kaart, met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier.
  • Ook welkom zijn geboortekaartjes, zelfgemaakte kaarten en kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting Kinderpostzegels in alle maten en vormen.

Wilt u hier meer over weten? Kijk eens op www.kerkinactie.nl/inzamelingsacties.

Collecte opbrengsten:

17-12     Chr. Boekhandel de Fakkel          €   47,30

24-12    Diaconie                                              €   45,42

24-12    Melodica                                            € 132,95

25-12    Kinderen in de Knel                        € 177,90

31-12    Diaconie                                              €   45,65

07-01    Diaconie                                              €   42,65

De Bloemen zijn de afgelopen weken met een hartelijke groet vanuit de gemeente gegaan naar:

16-12 Familie Heerink, 22-12 mw. Vonk, 25-12 mw. Tuinhof, 31-12 dhr. en mw. de Boer Uiterdijkenweg 22, 8-1 dhr. Jaap Smit

Jarige gemeente leden, 

Op 2 februari hoopt dhr. Brals zijn 80e verjaardag te vieren! Een hele mijlpaal, van af deze plaats van Harte Gefeliciteerd en een mooie dag toegewenst.

Een hartelijke groet,

Gerda Jonker