Nieuws vanuit het College van Beheer.

Wat doet het college nu eigenlijk in deze coronatijden?!

Allereerst vergaderen we 1 keer per mnd. Misschien hebben we vanwege corona de vergadering van begin April gemist, maar daarna zijn we op afstand wel weer bij elkaar geweest. We overleggen dan over lopende zaken en we houden de begroting goed in de gaten.

Jullie konden in de eerste lockdown toch nog de zondagse “diensten” zien/beleven , eerst bij de dominee in de hal en later via streaming. Maar dat is behoorlijk ingewikkeld! En nog is soms het geluid niet goed, maar we hebben nu wel mooi beeld! Maar vraag niet hoeveel tijd daar in zit: uren en uren zitten proberen met kabeltjes en tablets en camera’s om het voor elkaar te krijgen! Kenneth, Bert en Leon (zoon van Bert) en andere beamteamleden hebben het toch maar mooi voor elkaar gekregen! En ook nog Pro Deo ! Bedankt hiervoor!!

Het college kreeg begin Mei van het RIVM richtlijnen hoe om te gaan met de anderhalve meter afstand, de looproutes en hygiëneregels. Als u de afgelopen maanden in de kerk bent geweest, dan heeft u het gemerkt!

De oprit naar de Schakel is schoongemaakt en ook zullen de boeien nog een schoonmaakbeurt krijgen, maar Bendiks heeft een nieuwe knie, dus dat wordt even uitgesteld. Voor komend voorjaar staan de voorzetramen op de lijst om vernieuwd te worden en dat is nog een hele klus!

Ook heeft u inmiddels het verzoek of envelop ontvangen voor de dankdagcollecte. Eind Januari staat de actie Kerkbalans weer op de agenda.

In deze rare tijden komt er via de collectes minder geld binnen, maar er zijn heel wat gemeenteleden die spontaan wat overmaken voor de kerk en diaconie. Dank daarvoor!

In het college zitten de volgende leden: Bert als voorzitter, Karolien, Einte, Folkert, Bendiks en ondergetekende. Heeft u vragen ergens over, dan kunt u een van ons benaderen.

Groet, Joke Verhage