Zin in …… April

ZIN IN… APRIL

Op 3 maart kwamen wij weer samen voor alweer de 3e Zin in… Zondag. Anouk, Karlijn en Sylvia namen ons mee in het thema ‘Van Geluk spreken’… en wij spraken ook echt van geluk. Wat hadden we het goed samen, iedereen met zijn of haar achtergrond de eenheid beleven

 En nu zin in… april!

Zondag 7 april is het weer Zin in… Zondag. We hebben deze zondag Zin in… Taizé genoemd. Zin in.. Taizé is in handen van Petra Timmermans, Annita Koning en Elseleen Wieten-Jansen. In oktober 2017 hebben wij onze eerste Taizé-viering gedaan en wij vonden deze erg passen op een  Zin in.. Zondag. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jannie Brandsma uit Parrega. Jannie is zangeres, zangcoach en koordirigente. Zij is een echte Taizé kenner en leidt o.a. het project ‘Taizé in Friesland’. Jannie neemt de begeleidende (solo)zang en begeleiding met piano voor haar rekening. Wij hopen op een viering met veel beZINning. Het thema is : ‘In het licht…’

De tweede Taizé-viering in Luttelgeest dus. Van tijd tot tijd worden dergelijke vieringen georganiseerd op verschillende plekken in Nederland. Een Taizéviering heeft een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering van hooguit 50 minuten, met weinig gesproken woorden, stiltes en veel zang (mantra’s). De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden.

Taizé is ook ontmoeten: generaties, culturen, gelovigen van verschillende richtingen en niet-gelovigen ontmoeten elkaar. Op deze manier hoopt de organisatie op waardevolle en bijzondere ontmoetingen, niet alleen tussen Luttelgeestenaren onderling, maar ook tussen mensen uit de wijde omtrek die zich aangesproken voelen door deze manier van vieren.

Voor de kinderen is er een aparte ruimte om lekker samen te knutselen of samen leuke dingen te doen en voor de kleintjes is er oppas.

Een viering met een eigen sfeer en intimiteit. Tot 7 april. Tot Zin in… Taizé

 PR Zin in…

Edith, Elseleen, Femmelien

Zin in…

 

Dorpskerk
Elke eerste zondag van de maand  ·  Gebouw ‘de Schakel’
Adres:  Oosterstraat 1  ·  Vind ons op:  facebook en instagram

Samen groeien  ·  Samen vieren  ·  Samen zi(j)n •  Samen in beweging •  Samen welkom