Zin in ….

Zin in… terugblikken

En als de KerstEngelen verder gevlogen zijn, dan is het tijd voor terugkijken, voor dankbaar zijn. Wat een feest van herinnering was het op 31 december. Ontroering, emotie, geluk, verdriet, heimwee: het mocht er allemaal zijn. Daarnaast was de muziek ook zó goed gekozen. Dankjulliewel allemaal! En toen was het zo maar weer de eerste zondag van de maand: zin in…. Januari. Johan en Marijke namen ons mee met de 4 magiërs. Een prachtig verhaal over die 4e magiër met daarna gezellig even een kop koffie en de beste wensen.

 

En nu zin in… februari!

Zondag 2 februari is het weer Zin in… Zondag. We hebben deze zondag Zin in… Taizé genoemd. Zin in.. Taizé is in handen van Petra Timmermans, Annita Koning en Elseleen Wieten-Jansen. Alweer voor de derde keer organiseren wij een Taizé-viering tijdens een Zin in… Zondag. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Vollenhove Vocaal o.l.v. Johan Bredewout. “Vollenhove Vocaal” is een zanggroep, samengesteld uit 3 sopranen, 2 alten, 2 tenoren en 2 bassen. Ze zingen 4-stemmig en leren zich dat zelf aan. Johan Bredewout is bekend musicus: pianist, dirigent, componist en arrangeur en neemt de begeleiding met piano voor zijn rekening. Als Johan de piano bespeelt, word je tegelijk getrakteerd op een prachtig piano concert. Wij hopen op een viering met veel beZINning. Het thema is : ‘Glinsterende stukjes God…’

De derde Taizé-viering in Luttelgeest dus. Van tijd tot tijd worden dergelijke vieringen georganiseerd op verschillende plekken in Nederland. Een Taizéviering heeft een meditatief karakter. Taizé-liederen worden afgewisseld met stiltes en korte teksten. Een oase van rust en bezinning in een hectische wereld. Een meditatieve Taizé-viering is een korte viering van hooguit 50 minuten, met weinig gesproken woorden, stiltes en veel zang (mantra’s). De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden.

Taizé is ook ontmoeten: generaties, culturen, gelovigen van verschillende richtingen en niet-gelovigen ontmoeten elkaar. Op deze manier hoopt de organisatie op waardevolle en bijzondere ontmoetingen, niet alleen tussen Luttelgeestenaren onderling, maar ook tussen mensen uit de wijde omtrek die zich aangesproken voelen door deze manier van vieren.

Een viering met een eigen sfeer en intimiteit. Tot 2 februari. Tot Zin in… Taizé

 

PR Zin in…

Edith, Elseleen, Femmelien