Terugblik mei-juni

Terugblik

Na een indrukwekkende Paascyclus samen met dominee Dirk zitten we nu nog helemaal na te genieten van het Bevrijdingsfestival. Hier doen we het voor, voor elkaar, zoals Hooman dat zo mooi verwoordde. Over Hooman gesproken, dat doet ons ook denken aan Miny, aan Iza en aan Karolien. Wil je hun indrukwekkende teksten lezen of eigenlijk alles, neem dan een kijkje op www.luttelgeest.nl. Hier staan alle teksten, die van Hooman ook in het Nederlands.

 Mei

Op zondag 19 mei gaan we een zondagje naar Bant voor een zangviering. Samen met een koor uit Swifterbant (NVA) valt er genoeg te zingen. Zondag de 26e mei is onze eigen dominee Dirk weer aanwezig. Wat zou het mooi zijn als nog meer mensen de weg weten te vinden om het leven te vieren samen in de kerk. Wij zijn een kerk die, zoals er in het logo staat ‘in beweging’ is. Er is volop ontwikkeling. Wij staan graag open voor vernieuwing. Kom gewoon en neem je (klein)kinderen mee, want wie de jeugd heeft….

Juni

Op 2 juni, de eerste zondag van de maand weer Zin in Zondag met Gerda, Henriëtte en Mariët. Elders in dit blad lees je alles over ‘De schatkist van je leven’, prachtig thema. Op 9 juni vieren we ons Pinksterfeest met dominee Dirk. Kom je ook? Daarna volgt uiteraard het dorpsfeest. Daarover de volgende keer meer.

AZC

Intussen kennen jullie Hooman, Meysin, Saeed en Reza uit Iran die elke kerkdienst actief aanwezig zijn. Hun vorige plek was Wassenaar. Ook daar werden zij door PKN Wassenaar volop omarmd. Daar hadden zij een eigen Bijbel studieclub in hun eigen taal in het Farsi en ontmoetten ze al hun vrienden en kwamen ze samen. Voor hun een enorme vrijheid: gewoon uitkomen voor je geloof. Hier in Luttelgeest zouden ze zó graag willen, maar dit kost uiteraard geld. Mochten jullie ideeën hebben, neem eens contact op met Bert de Feyter van het College van Beheer.

 Goede doelen

De diaconie heeft voorgesteld om de familie De Roos te sponsoren die de SamenLoop voor Hoop gaat lopen op 25 en 26 mei in Dronten. Dit is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen  Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt samen met lotgenoten stil gestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team iemand aan het wandelen is. Mocht je ook extra willen geven, neem contact op met Gerda Jonker van de diaconie.

Gebedsgroep

Kenneth Verbeek heeft het idee opgevat om een gebedsgroep te starten met een groep mensen die speciaal zullen gaan bidden. Kenneth zal dit zelf nog speciaal toelichten in de dorpskrant. Wil je alvast meer weten neem contact op met deze man vol passie! Tel. 06 51 937789 of kverbeek01@hotmail.com

PR commissie Karolien & Elseleen