September – oktober 2019

Terugblik

Een zomer ligt achter ons. Het lijkt een zee van ruimte en dat was het ook, maar tijd is altijd in beweging en zo bewegen wij mee. Het was een zomer waar wij afscheid moesten nemen van een geliefd gemeentelid. Ook is in ons kerkgebouw afscheid genomen van een geliefde dorpsgenoot. We hebben samen gedeeld. Er is getrouwd in een bomvol kerkgebouw. We hebben mooie zondag-ochtendvieringen gehad, vaak met de deur open: naar buiten waar je zo de tuin in kon lopen. We zagen de vruchten groeien, we voelden de warmte en ademden mee. En zo ging er een zomer voorbij en nu is het bijna herfst; een mooie tijd om samen in te gaan. Het thema voor het nieuwe seizoen is ‘Een goed verhaal’. Een mooi thema!

 September

Op het moment van inleveren van ons stukje staan wij vlak voor de startzondag op zondag 15 september om ons thema in te luiden. Onze eigen vertrouwde dominee Dirk is er weer bij. Neem een Bijbel mee, maakt niet uit welke vertaling en denk alvast na wat jouw favoriete Bijbelverhaal is. O ja, en neem je mobieltje mee. Op zondag 22 september verwelkomen wij onze humoristische breedsprakige dominee van weleer, dominee Overeem; altijd leuk om te horen en te beleven. Op zondag 29 september gaan wij collecteren voor de wederopbouw van Syrië, een belangrijk doel. Dominee Bregman uit Emmeloord is onze spreker

 Oktober

De eerste zondag van oktober is het weer een zin in… viering. Dit keer Zin in… school, zie ons Zin in… stukje elders in dit blad. Over de overige zondagen de volgende keer meer.

Paulus en Filemon

Op maandag 7 oktober zijn jullie uitgenodigd voor een avond over de brief van Paulus aan Filemon. Het is het kortste boek uit het Nieuwe Testament van de Bijbel: niet meer van 25 verzen. Wij gaan samen de hele brief lezen en leren Paulus heel persoonlijk kennen. Wij stellen ons de vraag: wat heeft die brief ons te zeggen en hoe zou je erover kunnen preken? Welkom!

 Geniet van de herfst en een goede oogst gewenst!

 PR commissie Karolien & Elseleen