Kerk in het dorp

September-oktober 2018

 

Een nieuw kerkjaar

Zoals we in juni al zeiden, de tijd gaat snel. De zomer is omgevlogen en wij hebben er in ieder geval van genoten. Aan het einde van zo’n vakantieperiode voel je vaak de inspiratie weer opborrelen. Zin in verdieping, zin in ontmoeten, zin in… ‘Een goed gesprek’. Laat dit nu net ons jaarthema zijn!

 Startzondag

Niet alleen in de kerk, maar overal voeren we gesprekken over van alles en nog wat. Wanneer zeggen we dat het een goed gesprek was? ‘Een goed gesprek’ is het thema van ons nieuwe kerkjaar 2018/2019. We maken gelijk een frisse start met dit thema op zondag 16 september. We starten om 8.30 uur met een ontbijt dat jullie allemaal zelf mogen meenemen. Wij zorgen voor drinken. Om 09.30 uur willen we starten met een dienst. Mensen die dan nog willen aansluiten zijn welkom. We sluiten rond 11.30 uur af met koffie. Om tot ‘een goed gesprek’ te komen, willen we jullie vragen een voorwerp mee te nemen waarover jullie iets willen vertellen; iets wat jullie hoop, kracht, moed, liefde, geborgenheid, vertrouwen geeft. We zijn heel benieuwd naar jullie inbreng en hebben zin in een goed gesprek!

Vredeszondag samen vieren

Enkele weken geleden heeft een groepje Luttelgeestenaren, ontstaan uit het koor ‘Geestkragt’ (LuttelGEEST/KRAGgenburg) meegewerkt aan een benefietconcert voor ‘Care for Maria’ in de Michaelkerk in Emmeloord. Een fantastische ervaring met een geweldig resultaat. Op zondag 23 september tijdens onze oecumenische dorpsviering zullen deze mensen nogmaals enkele liedjes ten gehore brengen met als thema ‘Vrede’. Dit ook omdat het juist die zondag Vredeszondag is.

Kerk & School

Op zondag 7 oktober zetten we onze deuren weer wagenwijd open voor de kinderen van De Floreant. Samen met Dominee Dirk maken we er een mooie viering van met creativiteit, liedjes, samen bezig zijn met kerk en school, zoeken wat ons bezighoudt en delen. Wij hebben er weer zin in!

PR commissie