Kerk in het dorp

NOVEMBER-DECEMBER 2018

 

TERUGBLIK INSPIRATIEFESTIVAL EN POP-UP VIERING

Op 26, 27 en 28 oktober ben ik naar het inspiratiefestival op Terschelling geweest. Met name het thema ‘dorpskerk’ werd daar uitgebreid behandeld in lezingen/workshops en daar ging ik eerlijk gezegd voor. Echt heel inspirerend om mee te maken.

Ik was stiekem best wel trots op ons dorp, want in vergelijking met andere dorpen zijn wij gewoon al heel ver. Elke eerste zondag van 2019 gaan wij namelijk als Dorpskerk vieringen organiseren waar het hele dorp inbreng in heeft en de mogelijkheid krijgt hier een rol in te spelen. Er werd druk geschreven en daarna nog uitgebreid informatie ingewonnen. Welk dorp heeft dat? Nou wij dus. Luttelgeest, nee Ruim van Geest eigenlijk!

Op 4 november was er een echte Pop-up viering. Wat was dit toch heerlijk!  Een superleuke band die nummers speelde van o.a. Blöf, Marco Borsato, U2 en Coldplay. Juf Jellien (die jarenlang op De Klipper heeft gewerkt) vulde o.a. de viering in met als thema ‘Kan ik iets voor je doen’ (van De Dijk).

Na afloop kreeg iedereen een rode roos mee met deze tekst op het kaartje. ’s Middags zagen we al veel mensen lopen met het roosje naar iemand in het dorp. Laat dat nou juist de bedoeling zijn!

 DE BOODSCHAP VAN DE PROFEET AMOS

Twee jaar geleden hebben wij aandacht geschonken aan de Psalmen, vorig jaar aan Prediker. Dit jaar zal Ds. Dirk van Keulen wat vertellen over de profeet Amos. Wie was deze Amos? Waar komt hij vandaan? Wat is zijn boodschap? De eerste bijeenkomst is op maandag 26 november en daarna op 10 december. Beide avonden om 20:00 uur in De Schakel.

Voel je welkom, bij welke viering of bijeenkomst dan ook!

 PR commissie Karolien & Elseleen