Juni Juli Augustus

Terugblik

Wat hebben we weer mooie bijeenkomsten gehad. Het was best fijn om dominee Dirk een paar keer ‘gewoon’ te horen tijdens een viering op een ‘gewone’ zondag en wat kan hij ons inspireren met prachtige woorden en teksten, met liederen die je hart raken of een beeld. Om tot rust te komen moet je soms in retraite of je betaalt heel veel aan workshops, yoga, zingevingsweekenden. Wij hebben dominee Dirk.. Ongelooflijk dat dit gewoon in je eigen dorp beschikbaar is (en het is ook nog gratis…). Soms denk je wel eens: ‘waren hier maar meer mensen’, maar laatst hoorde ik een opmerking van een predikant die na zo’n opmerking zei: ‘Ach, bij de juwelier is het ook nooit druk…’. . en zo is het.

 Juni

Op zondag 16 juni gaan we de feesttent in. Om 11:00 uur is er een oecumenische tentdienst met een club enthousiaste mensen die er samen met Pastoor Maagd uit Emmeloord een mooie dienst van maken. Ook is ‘Reach Out’ er, die kennen we nog van de Taizéviering van vorig jaar en er zitten veel bekenden uit Marknesse in; ‘Reach out and touch’ dus… Juni houdt dan nog 2 zondagen over om ‘gewoon’ aanwezig te zijn. Wees welkom op 23- en 30 juni!

 Juli

En zo ‘duiken’ we de zomervakantie in. De eerste zondag van juli is het weer een zin in… viering met een musical. Er wordt druk geoefend. De zomer is een mooie tijd van vrij zijn. Ook vrij zijn om naar de kerk te gaan, om je geest even de ruimte te geven, tijd nemen om naar de kerk te gaan. De maand juli hebben we 2 ‘oude bekenden’: Evert Overeem op 14 juli en Gerda Keizer op 28 juli. En de zondag daartussen, de 21e hebben wij Bant op bezoek, gezellig!

Augustus

Ook hier weer een Zin in… augustus de eerste zondag. Margeet Langebeeke zorgt voor de invulling. Het zal een eenvoudige, intieme setting hebben. De 18e weer onze eigen dominee Dirk. Een week eerder, de 11e gaan wij weer een zondagje naar Bant. De 26e zijn we hopelijk allen weer uitgerust en wel aanwezig om zo langzaam aan weer op te starten met frisse moed.

 AZC

Onze Meysin, Saeed en Soraya uit Iran krijgen les van Grietje Vonk. En ze maken vorderingen! Maak eens een praatje met hen, want daar leren zij en wij van. Wat zijn wij blij met en dankbaar voor Grietje, dankjewel!

 Goede doelen

Samenloop van Hoop heeft 86,60 euro opgeleverd. Dank namens de familie De Roos die met elkaar een bijzondere dag heeft beleefd.

Geniet van de zomer en sta even stil!

PR commissie Karolien & Elseleen