De dorpskerk

DE DORPSKERK.  DORPSKERK?? JAWEL: EEN KERK VOOR HET HELE DORP!!

Veel mensen vinden  het belangrijk dat er een kerk in ons dorp blijft.

Voor de één is dit een plek voor wekelijks een moment van ontmoeting en bezinning, voor de ander een plek waar je met elkaar als dorpsgenoten lief en leed deelt, wat we de afgelopen jaren meer dan eens hebben gedaan.

En of je dan lid van die bepaalde kerk bent is helemaal niet zo belangrijk.

Zeker sinds de RK kerk een paar jaar geleden haar deuren moest sluiten zien we als dorpsgenoten het belang van een ontmoetingsplaats nog meer in.

Omdat we in Luttelgeest in de praktijk inmiddels al best vaak en met veel plezier als verschillende kerkgenootschappen met elkaar optrekken is het nu tijd voor een volgende stap in het samen optrekken met elkaar.

Vanaf januari 2019 gaan we elke eerste zondag van de maand de Dorpskerk houden. Dit zal plaats vinden in de Schakel, maar het is voor en door het hele dorp bedoeld. Dus niet onder de vlag van de PKN, of de RK kerk, maar een gezamenlijk Luttelgeester gebeuren, voorbereid en uitgevoerd door vrijwilligers uit onze eigen dorpsgemeenschap, met daarna altijd een gezellig koffie en thee moment. Kerk met een derde helft!

De inhoud van deze bijeenkomsten zal heel divers zijn. Een aantal keren staat er een zogenaamd morgengebed gepland. Dit houdt in: een korte samenkomst die door een paar vrijwilligers wordt voorbereid waarbij men vrij is om vorm en inhoud te bepalen. Dit kan dus best wel eens afwijken van dat wat we in de kerk altijd gewend zijn!

Verder worden er themadiensten georganiseerd zoals een muzikale viering, een pop dienst, een Taizé viering, kerk en schoolviering en uiteraard ook met dorpsfeest de Tentdienst. Daarnaast staan we altijd open voor goede ideeën!

Om dit in goede banen te leiden gaan we van start met een nieuwe “commissie  Dorpskerk”, waarin de Oecumenische werkgroep en de Bijzondere Diensten  commissie  op gaan.

Het is de bedoeling dat deze groep de aansturing doet, waarbij per viering de hulp wordt gevraagd van enthousiaste vrijwilligers!

Op maandag 8 oktober komen we als commissie voor het eerst bij elkaar, om

  1. 00 uur in de Schakel. Mocht u zin hebben om ook eens mee te werken aan een bepaalde themadienst, of als u gewoon heel nieuwsgierig bent naar wat ze nu weer van plan zijn in ons dorp, dan bent u van harte welkom om deze avond ook te komen. Dat mag geheel vrijblijvend en ik beloof dat u dan niet meteen geronseld zult worden voor een vaste baan!!

Namens de Commissie Dorpskerk, Marijke van Vilsteren en Johan Schipper.