jun 29

Vanuit de kerkenraad ……

En dan is het zomer, een periode waarin ook het kerkenwerk even op de zomermodus komt te staan. Als kerkenraad kijken we terug op een seizoen waarin we veel bezig zijn geweest op het organisatorische vlak. Een nieuwe structuur, grote classicale veranderingen en het dorpskerkenoverleg waarin wordt nagedacht hoe we ook in de toekomst de wortels van onze kerk in eigen dorp kunnen behouden.

Vanuit een gezamenlijk overleg van onze kerk en katholieke dorpsgenoten is er een enquete gehouden onder de RK leden in Luttelgeest. Hierin werd gevraagd of er behoeft was om op kerkelijk gebied meer betrokken te zijn bij de kerk de Schakel. Er is gematigd enthousiast gereageerd, in ieder geval hebben we wat meer inzicht gekregen in wat de verwachtingen zijn van onze rooms katholieke dorpsgenoten. Als kerk werken we er aan om zoveel mogelijk deel uit te maken van de dorpsgemeenschap Luttelgeest.

Dominee Dirk van Keulen gaat eerst voor zijn andere tak van arbeid een paar weken naar Amerika en daarna heeft hij vakantie. Zo doende is Dirk afwezig van 3 juli tot en met 15 juli en van 28 juli tot en met 20 augustus. Heeft u in die periode behoefte om een dominee te spreken, neem dan contact op met mij. Ik zal u dan in contact brengen met een collega predikant.

Zondag 9 juli staat er een bijzondere dienst op het programma. Zes kinderen nemen afscheid van de kindernevendienst. Ze gaan er een veelbelovende viering van maken. Door een dubbelboeking van de band die is uitgenodigd, wordt deze dienst `s middags gehouden. Zegt het voort!

Deze Schakel overbrugt twee maanden, als er bijzonderheden zijn in de tussentijd informeren we u via de beamer, onze website www.pknluttelgeest.nl of de Facebook pagina van de Schakel. Als kerkenraad kijken we al een beetje nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen met het aantrekkelijk thema: Kerkproeverij.  Maar eerst vakantie, we wensen u en jou een heel fijne zomer toe!

Een hartelijke groet namens de kerkenraad,

Sylvia Koekoek