Sirkelslag KIDS

Op 7 november hebben we met 10 jongeren uit groep 7 en 8 voor de eerste keer Sirkelslag Kids gespeeld. Sirkelslag is een spel wat op één avond door heel veel verschillende teams uit heel Nederland wordt gespeeld.

Het thema was ‘Een wereld te winnen!’. De jeugd ging eerst water van lucht scheiden, net zoals God dat ook met de schepping heeft gedaan toen Hij het water en de lucht schiep. Ze gingen een petfles met water erin oppompen met een fietspomp. De petfles vloog de lucht in en zo werd water van lucht gescheiden.

Daarna werd het verhaal van Noach vertelt. De kinderen gingen de Latijnse namen van de dieren zoeken en zochten uit waar ze wonen en of ze nog bedreigde diersoorten zijn. Ook gingen ze de ark van Noach bouwen met afval materialen en probeerden ze de boot te laten varen.

Er was een afvalestafette en lastige vragen over hoe ze zelf energie kunnen besparen om de wereld een beetje te redden. Tot slot moest er een regenboog gemaakt worden van water, een spiegel, een ovenschaal en een zaklamp. Een lastige opdracht.

Alle opdrachten werden onder “streng” toezicht van de jury beoordeeld. We zijn na een moedige strijd op de 100e plaats geëindigd. Dit spel is zeker voor herhaling vatbaar!

Kijk voor foto’s op de site.

Namens de kindernevendienst: Cornelia, Hilde en Sjoukje