Jeugd

Voor de jeugd zijn er binnen de kerk veel verschillende activiteiten en programma’s. Benieuwt welke bij jou past?

Kindernevendienst

De kindernevendienst is er voor alle basisschoolkinderen. De kinderen verlaten de kerk voor de schriftlezingen en komen terug na de overdenking. Er is elke zondagmorgen kindernevendienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8

Tijdens de nevendienst wordt er een Bijbelverhaal verteld uit “Kind op Zondag”. Deze verhalen sluiten meestal aan bij de kerkdienst van de volwassen. De ene zondag wordt er gepraat over het verhaal of een spel gedaan. De andere zondag wordt er een knutselwerk, puzzel of kleurplaat over het verhaal gemaakt.

Tijdens Advent en de Veertigdagentijd wordt er aan een project gewerkt door beide groepen. Deze worden afgesloten met Kerst en Pasen tijdens de kerkdienst.

Provider

Ben jij tussen de 12 en 15 jaar? Dan is de catechesemethode Provider iets voor jou. Tijdens het winterseizoen worden onderwerpen aangeboden die te maken hebben met geloven, maatschappij en de kerk. Bij sommige onderwerpen ligt de nadruk meer op inhoud, discussie en ontmoeting. Andere onderwerpen worden ‘actief’ benaderd, je gaat hierbij gezellig samen met je leeftijdgenoten aan de slag. Het programma sluiten we af met een gezamenlijke activiteit zoals zeilen, sport, barbecueën of kerk vliegeren op Terschelling. Provider doen we samen met de jongeren van de Protestantse kerk in Bant. Tot ziens bij Provider!

Jeugdkerk

Eén keer in de maand is er voor de jongeren van 12-15 jaar jeugdkerk. Dit is tijdens de kerkdienst en wordt gehouden is een eigen ruimte. Elke keer is er een thema. Samen met de leiding ga je met dit thema aan de slag door spel en discussie. Dwalen we helemaal af van het onderwerp? Geen probleem. Als er iets is wat op dat moment actueel is of waar je mee aan de slag wilt? Helemaal prima, alles is mogelijk. We gaan een goed gesprek niet uit de weg. Je krijgt al de ruimte om jezelf te zijn en te zeggen wat jij er van vindt.

Voor de basisschool jeugd is er een keer per jaar een ‘schooldienst.’ De leerkrachten van De Rank bereiden dan samen met de dominee een dienst voor. Op school wordt een week van tevoren in de groepen gesproken over het thema van de dienst, liedjes geoefend, toneelstukjes bedacht en tekeningen gemaakt over het thema.

Beam Team

Voor de jongeren die graag hun creativiteit willen gebruiken is er het beamteam. Vrijwel elke zondag wordt er een Beamer in de kerk gebruikt, om verhalen te illustreren, liedteksten op te projecteren en om op andere manieren de dienst aan te vullen.

16 jaar en ouder Voor jongeren van 16-18 en 19 + zijn er gespreksgroepen onder leiding van de voorganger van Bant of Luttelgeest. Meestal zijn ze één keer per maand en worden in overleg gepland. Dit is vaak op de zondag namiddag en wordt dan gecombineerd met eten. Samen praten en discussiëren over wat je bezig houdt is erg inspirerend. Ook moeilijke onderwerpen worden niet ontweken. Durf jij het aan….